Torbalı'dan ücretsiz tenis kursu

Torbalı'dan ücretsiz tenis kursu

Torbalı Belediyesi tarafından inşa edilen Muzaffer Kebapçıgil Koruluğu’ndaki tenis kortunda ücretsiz kurslar verilmeye başladı. 70 kişi Tenis Antrenörü Merih Uçar’dan bu sporun inceliklerini öğreniyor.

Torbalı Belediyesi’nin  başlattığı ‘Topyekûn Spor’ projesi kapsamında inşa edilen futbol, basketbol sahaları, yürüyüş ve bisiklet yollarından sonra yapımı tamamlanan  tenis kortunda kurs verilmeye başlandı.  Belediyenin açtığı tenis kursuna başvuruda bulunan  her yaştan 70 vatandaş Muzaffer Kebapçıgil Koruluğu’ndaki kortta Tenis Antrenörü  Merih Uçar’dan ders alıyor. Ücretsiz tenis  kursu hafta içi her gün  18 ile 20 arasında veriliyor. Tenis kursunda yetişen sporculardan takım kurulması hedefleniyor. Başarılı sporcular sertifikalandırılarak ulusal ve uluslararası turnuvalara katılma hakkı da kazanacak.  Tenis, eğitim ücreti ve kullanılan malzemelerin oldukça pahalı olması nedeniyle ‘zengin sporu’  olarak değerlendirilirken Torbalı Belediyesi açtığı  kurs ile bu sporun herkes tarafından yapılmasını amaçlıyor.  Kurslar için kullanılan tenis kortu, belirlenecek saatler arasında vatandaşların kullanımına da açık olacak. Torbalı Belediyesi top ve raket gibi malzemeleri temin edemeyen kursiyerlere, kursta kullanmaları için malzeme de temin ediyor.

 BAŞKAN GÖRMEZ, “ TORBALI’DA TENİSİ YAYGINLAŞTIRACAĞIZ”

Muzaffer Kebapçıgil Koruluğu içinde yapımı tamamlanan tenis kortunda kursların başlamasının Torbalı’da bu sporun gelişmesi adına oldukça önemli olduğunu belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez “ Torbalı’da yaşam kalitesi artırmak adına bütün uygun alanları spor aktivite merkezlerine dönüştürüyoruz. Alpkent Mahallesi Yürüyüş Yolu, 2.Abdülhamit Han Yürüyüş Yolu, Haluk Alpsü Bulvarı Yürüyüş Yolu, Tepeköy Mahallesi Yürüyüş Yolu, gibi ilçe merkezinde birçok spor aktivite alanları oluşturuyoruz.  Bunların toplamı 5 kilometreyi aştı. Kent meydanlarımız muhteşem oldular, Park yapımında Ege’de bizimle yarışacak belediye yok sanırım. Ege’nin ilk Millet Bahçesini ilçenin tam göbeğinde 25 bin metrekarelik alanda yapımına başlandık. 4,5 yılda 6 adet futbol, 15 basketbol saha yaptık. Torbalı bugün İzmir’de en çok yaşamak için tercih edilen, ev satın alınan, yatırım yapılan 3 ilçeden biri. Ülkenin marka şirketleri burada konut ve yatırım yapıyor” şeklinde konuştu. 
   

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.