Torbalılı çocuklar Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde protokolü ziyaret etti

Torbalılı çocuklar Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde protokolü ziyaret etti

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde Torbalılı çocuklar otizme dikkat çekmek için protokolü ziyaret etti. Ege 5 Rehabilitasyon Merkezi idareci ve öğrencileri protokolle bilgi alışverişinde bulundu.

Ege 5 Rehabilitasyon Merkezi Müdürlerinden Şenay Altaş, “Kurum olarak 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ne mavi ışık yakmak adına yola koyulduk. Otizm hakkında yanlış bilinenleri düzeltmek adına halkın nabzını yokladık. Gerçekleştirdiğimiz sokak röportajları neticesinde halkın çoğunluğunun otizm hakkında bilgi sahibi olmadığını, zihinsel ve bedensel yetersizlik grupları ile karıştırıldığını gördük. Hazırladığımız broşürleri de dağıtarak hem yanlış bilinenleri düzeltmeyi, hem de farkındalığın kalıcılığını arttırmayı amaçladık. Otizm farkındalığı için hazırladığımız maskeleri takarak öğrencilerimiz ile resmi makamları ziyarette bulunduk bu süreçte desteklerini her daim yanımızda hissettiğimiz Kaymakamımız Ercan Öter’i ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Cafer Tosun’u Emniyet Müdürümüz Muhittin Murat Yener’i makamlarında ziyaret ettik. Otizm farkındalığını artırmak için bilgi alışverişinde bulunduk çocuklarımızla gerçekleştirdiğimiz bu ziyarette keyifli anlara tanık olduk” dedi.

ege6.jpg

Ege 5 Rehabilitasyon Merkezi Müdür Yardımcısı Ferman Ardinç “Hazırladığımız otizm ağacıyla her öğrencimizin özel olduğunu ve asıl güzelliğin farklılıklardan doğduğunu bir kez daha kanıtlamış olduk.  Amacımız nisan ayı boyunca; Otizmin bir hastalık olmadığını doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan karmaşık bir nörogelişimsel farklılık olduğunu, erken teşhisin önemini, yoğun eğitim alan çocukların yaklaşık yüzde yellisinde otizm belirtilerinin kontrol altına alınabildiğini, özel eğitimin bu süreçte çok önemli olduğunu anlatmaya çalışacağız.”

ege7.jpg

Ardinç, “Kurumumuz özel eğitim hizmeti yanı sıra sosyal sorumluluk adına bu tür farkındalıkların üzerinde önemle durarak toplumun bilinçlenmesini sağlamayı hedef edinmiştir. Özel eğitimin her alanında farkındalığı artırmak ve bu süreci, kolaylaştırmak adına elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam etmekteyiz. Sevginin tüm engelleri aşması dileğiyle” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.