TSÜAB, URGE faaliyetlerine devam edecek!

TSÜAB, URGE faaliyetlerine devam edecek!

Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB), 2012 yılından bu yana yürütmeye devam ettiği URGE faaliyetlerine, “Tür Grubu Bazında Projeler” ile devam edecek.

Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB), Ticaret Bakanlığı’ndan “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi” tebliği kapsamında aldığı destekle, 2012 yılından bu yana yürütmeye devam ettiği URGE faaliyetlerine, “Tür Grubu Bazında Projeler” ile devam edecek.

“BÖLGESEL BAZLI YÜRÜTÜLEN PROJELER BAŞARI İLE TAMAMLANDI”

Bugüne kadar 609 TSÜAB Üyesi Tohumculuk Firmasının kurumsal ve teknik kapasite gelişimine yönelik çeşitli eğitimler aldığı URGE-Programında, 312 firma ile yurt dışı pazarlama faaliyetleri kapsamında 17 ülkeye ziyaret gerçekleştirildi. 

TSÜAB üyesi firmalar, URGE programı kapsamında aldıkları eğitimler ile doğru hedef pazar belirleme, doğru satış ve pazarlama tekniklerini kullanma, dünyada kullanılan son teknolojiler hakkında bilgi sahibi olma yoluyla sadece Proje süresince değil, sonraki dönemlerde gerçekleştirdikleri yurt dışı pazarlama faaliyetleri ile de ihracat kapasitelerinde artış sağlandı.

TSÜAB’ın yürüttüğü URGE faaliyetleri sonucunda ilk yurt dışı ihracatını gerçekleştiren firmalar olduğu gibi ihracat pazarını, eğitim ve yurt dışı pazarlama faaliyetleri sonucunda genişleten firmalar da oldu. Proje faaliyetleri sonucunda bazı firmalar 50.000 $ ile 1.500.000 $ arasındaki farklı büyüklüklerde ihracat yapma fırsatı buldu.

“URGE PROJELERİ TÜR GRUBU BAZINDA DEVAM EDECEK” 

Proje uygulamalarından edinilen deneyimler, Projelerin “Bölgesel bazlı/farklı türleri içeren projeler” yerine “Tür grubu bazında projeler” olarak uygulanmasının eğitim ve yurt dışı pazarlama faaliyetlerinde daha verimli ve hedef odaklı uygulamayı mümkün kılacağını göstermiştir. Programın ikinci aşaması olarak uygulanmaya başlanan tür bazlı Projeler ile Firmaların ihracat kapasitelerinin artışına olumlu katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Rakamlarla URGE:

  • Bölgesel bazlı 6 proje tamamlandı.
  • 609 firma kurumsal kapasite ve teknik kapasite gelişimine yönelik çeşitli eğitimler aldı.
  • 312 firma ile 17 ülkeye ziyaret edildi. Bu ziyaretlerde; 575 iş görüşmesi, 74 şirket/kurum ve 4 adet fuar ziyareti yapıldı.
  • Yurt dışından ülkemize 39 ülkeden 121 yabancı firma gelerek, Proje katılımcısı 142 firmayla 341 iş görüşmesi yaptı.
  • İşbirliklerinin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla TSÜAB ile yabancı kurumlar arasında 9 işbirliği anlaşması imzalandı.
  • TSÜAB URGE Projeleri, 2 kez, Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenen “Başarılı Uygulama Örnekleri” arasında yer aldı.
     

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.