TÜİK Başkan Yardımcısı görevden alındı

TÜİK Başkan Yardımcısı görevden alındı

TÜİK Başkan Yardımcısı Enver Taştı görevinden alındı. Yerine, Enerji Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdür Yardımcısı Yinal Yağan getirildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkan Yardımcısı Enver Taştı görevinden alındı. Taştı'nın yerine Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Enerji Bakanlığı döneminde birlikte çalıştığı Yinal Yağan getirildi. Kulislerde, görev değişikliğinin nedeninin yüksek enflasyon olduğu konuşuluyor.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre TÜİK'in tepe noktasındaki kritik görev değişikliği, eylül ayı enflasyon rakamlarının açıklandığı 3 Ekim'de gerçekleşti. Uzun yıllardır TÜİK'te enflasyonu hesaplayan birimin başında bulunan Enver Taştı sürpriz bir kararla tedviren yürüttüğü başkan yardımcılığı görevinden alındı, müşavir kadrosuna atandı. Enerji Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdür Yardımcısı Yinal Yağan da boşalan bu göreve getirildi.

3 Ekim'de yapılan devir teslim töreninin ardından odayı boşaltan Taştı'nın izne çıkacağı bildirildi. Taştı, aynı zamanda TÜİK ile AB istatistik ofisi arasındaki ilişkilerden sorumluydu. 3 Ekim'de açıklanan eylül ayı tüketici enflasyonu aylık yüzde 6.30, yıllık 24.52, üretici enflasyonu da aylık yüzde 10.88, yıllık 46.15 gibi beklentilerin oldukça üzerinde bir seviyede çıkmış, Bakan Albayrak bu rakamların beklentilerinin üzerinde olduğunu, önümüzdeki hafta enflasyonla mücadele programını açıklayacağını belirtmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.