Tüketici hakem heyetinden düğün salonu kararı

Tüketici hakem heyetinden düğün salonu kararı

Koronavirüs, evlilik hayali kuran çiftlerin hayallerini de olumsuz etkiledi.

Mart 2020 yılından sonraki tarihler için düğün salonlarıyla anlaşan ve ödemelerini yapan çiftler, düğün organizasyonlarının iptal edilmesiyle birlikte, ödedikleri ücretin iadesi noktasında mücadele etti. Bazı salonlar, aldıkları ücretleri iade ederken bazıları da bu konuda direndi.

İzmir’de Av. Ümit Toker tarafından İzmir İl Tüketici Hakem Heyeti’ne yapılan başvurunun zaferle sonuçlanması, düğün salonu ücretlerini peşin ödeyen, ancak salgın nedeniyle düğünlerini yapamayan ve ödedikleri parayı geri alamayan çiftler için umut ışığı oldu.

dugun-salonu.jpg

14 Ekim 2020 tarihinde İzmir İl Tüketici Hakem Heyeti’ne, müvekkili adına başvuruda bulunan Av. Ümit Toker, başvurularının hakem heyetince lehlerine karara bağlandığını, müvekkilinin ödediği 9 bin TL’nin yasal faiziyle birlikte düğün salonu tarafından geri ödenmesine hükmedildiğini bildirdi.

İzmir İl Tüketici hakem Heyeti’nin kararında, İçişleri Bakanlığı’nın düğünlerle ilgili genelgesine atıfta bulunulurken, koronavirüs salgınının ‘mücbir sebep’ olarak değerlendirildiği belirtilerek “Tüm dosya kapsamında Türk Borçlar Kanunu’nun 136. Maddesi ve 6502 sayılı kanunun 13. Maddeleri birlikte düşünüldüğünde, tüketicinin ekonomik yönden mağdur edildiği ve ücretini ödediği bir hizmeti sözleşmeye uygun şekilde alamadığı, söz konusu yaşanılan olağanüstü durum da göz önüne alındığında, tüketici talebinin kabulü yönünde karar verilmesi, yapılan ödemenin tüketici hakem heyetimize başvuru tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte tüketiciye iade edilmesinin uygun olduğu değerlendirilmiştir.” denildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.