Tüm Dünyada Sadece 125 Tane Kakapo Papağanı Kaldı

Tüm Dünyada Sadece 125 Tane Kakapo Papağanı Kaldı

Yüz olarak baykuşu andıran geri kalanıyla bir papağan olan Yeni Zelanda Yeşil Papağanının (kakapo) 45'e kadar düşen sayısı uzunca bir süredir devam ettirilen çalışmalar sonucu tekrar 125'e yükseltildi.

1995 yılı içerisinde sayılarının 45'e düştüğü tahmin edilen kakapolar 2014'te 126 taneydi. Nesli tükenmekte olan canlılar arasında gösterilen kakapo papağanları uçamayan tek papağan türü olmasının yanı sıra, gündüzleri dinlenen geceleri avlanan bir canlı türü. 2014 yılı içerisinde 126 adet olan papağan sayısı 2016'te 125 tane olarak kaldı.

Kakapolar uçamadıkları için kolay hedef haline gelebildikleri gibi kanatlarını sadece dengelerini korumak için kullanıyorlar. Öte yandan 20. yüzyılda Yeni Zelanda'nın en kalabalık hayvan kolonilerinden biri olan uçamayan papağanlar yerliler tarafından hem besin hem de evcil hayvan olarak kullanılıyor.

Öte yandan Yeni Zelanda Çevre Koruma Bakanı Maggie Barry, kakapo sayısının 125 olmasının doğada kaybolmaya başlayan bir türü korumanın çok zor olduğunu ve büyük bir başarı yakaladıklarını ifade etti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.