Tüm Partiler Almanya'yı Eleştirdi HDP Yüzleşme Gerekli Dedi

Tüm Partiler Almanya'yı Eleştirdi HDP Yüzleşme Gerekli Dedi

Almanya'nın soykırım iddialarını mecliste kabul etmesinin ardından TBMM'de tüm partiler tek tek Almanya'yı eleştirdi. HDP Erdoğan'ın sözüne atıfta bulunarak yüzleşme gerekli dedi.

Almanya'nın soykırım iddialarını mecliste kabul etmesinin ardından TBMM'de HDP hariç tüm partiler Almanya'yı eleştirdi.

Almanya'nın 'soykırım' kararına ilişkin TBMM'de partiler ortak karar açıklıyor. Grup başkanları Almanya'nın bu kararına ilişkin açıklama yapıyor.

MHP SERT BİR DİLLE ELEŞTİRDİ

İlk sözü MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural aldı. Vural, Almanya'yı sert bir dille eleştirdi. Hükümetin gerekli yaptırımları uygulaması için gerekli adımları atmasını istediklerini söyledi.

AK Parti: BU KARAR SİYASİ BİR KARARDIR

AKP adına konuşan Mehmen Nuri Bostancı Almanya'nın kararını siyasi bir karar olarak değerlendirdi. "Yaşanan acı olayın asıl sebebi savaştır." dedi.

CHP: KARARI ŞİDDETLE KINIYORUZ

CHP adına söz alan Grup Başkanvekili Özgür Özel, kararı şiddetle kınıyoruz dedi.

Türkiye Ermenistan ilişkilerinin çetrefilli bir hal alacağını söyleyen Özel, bu karar Türkiye-Ermenistan ilişkilerine katkı sağlamayacağını söyledi. Aynı zamanda bu kararın Türkiye-Almanya ilişkilerine de zarar vereceğine dikkat çekti.

Hükümetin sorumluluğunu görmezden gelmek mümkün değil, 14 yıl önce bu meseleyi kaç ülke soykırım olarak görüyordu diyen Özel, hükümeti takındığı tutum nedeniyle eleştirdi.

HDP: TARİHİ BİR YÜZLEŞME GEREKLİ

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de partisi adına yaptığı konuşmada tarihi bir yüzleşme gerektiğini savundu. "Bunu yapmadığımız sürece tüm dünya ülkelerini kınayan bir ülke pozisyona düşeceğiz" dedi.

Baluken, Erdoğan'ın Ermeni halkının yaşadığı acılarla ilgili olarak taziye mesajı yayınladığını hatırlattı. Bu açıklamaların farklı bir beklentiye neden olduğunu söyledi.

Meclis'in ortak deklerasyonuna imza atmayacaklarını söyledi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.