Tümer, “Geçmişimiz geleceğimizdir’’

Tümer, “Geçmişimiz geleceğimizdir’’

Öğretim Görevlisi Tümer, “Kültürümüz en büyük mirasımızdır. Bu mirasa hep birlikte sahip çıkmak, gelenekseli modernize etmek emeliyle tasarımlarına devam edeceğiz” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Bölümü öğrencileri ile Bornova Halk Eğitim 23 Yaş ve Üstü Zihinsel Engelliler Kurs Merkezi kursiyerleri engelleri kaldırmak üzere “Geleneksel Türk El Sanatlarında Yazmacılık Uygulaması Çalıştayı”nda buluştu.


Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen  “Cumhuriyet ve Atatürk  Günleri” etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen  etkinlikte  EÜ Emel Akın Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Bölümü öğrencileri ile Bornova Halk Eğitim 23 Yaş ve Üstü Zihinsel Engelliler Kurs Merkezi kursiyerleri birlikte tişörtlere baskı yaptı.


Baskı uygulaması  Emel Akın Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri Şükran Tümer, Berna Aybaytürk, 23 Yaş ve Üstü Zihinsel Engelliler Merkezi El Sanatları Öğretmeni Nigar Soylu tarafından gerçekleştirildi.


“BİZİ UNUTMAYIN! BİZDE VARIZ ’’


“Geçmişimiz geleceğimizdir’’ diyen Öğretim Görevlisi Şükran Tümer, “Kültürümüz en büyük mirasımızdır. Bu mirasa hep birlikte sahip çıkmak gelenekseli modernize etmek emeliyle tasarımlarımıza devam edeceğiz. Biz üniversitedeyiz. Tasarım nedir? Moda nedir? Hayata dair neyi nasıl nerde uygulayabiliriz? Sorularına cevap arıyoruz.  Cumhuriyet ve Atatürk Günleri kapsamında  öğrencilerimize geleneksel tahta kalıp basma ve yazmacılık sanatını tanıtıyoruz.  Ayrıca engelli bireylerle öğrencilerin bir arada çalışma imkanı veriyoruz” diye konuştu.


Böyle bir çalıştaya katıldıkları için mutlu olduklarını dile getiren  Nigar Soylu ise “Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu’nun hazırladığı atölye çalışmasında yer olmamızın nedeni engelli bireylerle öğrencilerin bir arada çalışmasına  imkan sağlamak, zihinsel engelli bireylerin de fırsat tanınırsa bir işi başarabileceklerini göstermek, farkındalık yaratmak. ‘Toplumda bizde varız’ demek için katıldık’’ dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.