Tunç Soyer: "10 yıldır hiç böyle bir şey yaşamadık!"

Tunç Soyer: "10 yıldır hiç böyle bir şey yaşamadık!"

Seferihisar Belediyesi’nde işçi ve memur maaşlarının 4 aydır düzenli ödenmediğine yönelik iddiaları yalanlayan Soyer, “Öyle bir şey yok. Maaşları ödeyememe gibi bir durum söz konusu değil. 10 yıldır hiç böyle bir şey yaşamadık biz” dedi.

Millet İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere yönelik çalışmalarına tam gaz devam ediyor. 

Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı CHP'li Soyer son olarak Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’na bağlı ve belediye iş kolunda memur sendikası olarak örgütlenen Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası’nı (Tüm-Yerel Sen) ziyaret eti.

Ziyarette konuşan Büyükşehir Adayı Soyer, AK Parti cephesinden gündeme getirilen Seferihisar Belediyesi çalışanlarının 4 aydır maaşlarının düzenli ödenmediğine yönelik iddialara yanıt verdi.

İddiaları yalanlayan Soyer, “Öyle bir şey yok. Maaşları ödeyememe gibi bir durum söz konusu değil. 10 yıldır hiç böyle bir şey yaşamadık biz” açıklamasında bulundu.  

ÇALIŞANLARIN DAHA ÇOK NEFES ALMASI LAZIM... BURADAN BAŞLAYACAĞIZ 
Soyer, “Türkiye’de rejim değişikliği bizi her gün demokrasiden uzaklaştıran bir dönemi yaşamamıza neden oluyor. Ne kadar demokrasi varsa ekmek o kadar adil paylaşılır. Demokrasi sadece bir yaşam tarzı değil aynı zamanda refah demek. Demokrasiye sahip çıkıyorsak emeğe sahip çıkmak zorundayız. Başka türlü davranmamız mümkün değil. Hayatımızın temel tercihi her zaman emekten yana olmak zorunda. İki hedef koyduk önümüze; bu kentin refahının büyütülmesi ve bunun adil paylaşılması. Bunun ikisi de iddialı hedefler ve çok çalışmayı gerektiriyor. Özellikle kentin arka sokaklarına bu refahı taşımak için çalışacağız. Bütün bunları önce İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları ile yapacağız. Önce değişimin büyükşehir ve ilçe belediyelerin çalışanlarından başlaması demek. Bu çalışanların daha çok nefes almasını ve daha huzurlu çalışma ortamları gerektiriyor. Biz buradan başlayacağız” dedi.

KUTUPLAŞTIRICI DİL İFLASIN EŞİĞİNDE! 
Demokrasinin emeğin örgütlü gücü sayesinde var olabileceğini dile getiren Soyer, “Biz emek üretmek zorundayız. Bunu başaramadan İzmir’i ve Türkiye’yi değiştirmek mümkün değil... Demokrasi varsa emeğin örgütlü gücü nedeniyle vardır. Biz bir yandan öncelikle Büyükşehir makinesini daha hızlı dönen çalışan bir makineye dönüştürmek bir yandan da sizi öncü yapmak durumundayız. Bunu yapmak için de haklarınıza kavuşmanızı sağlamak zorundayız. Türkiye’de artık siyasetin kutuplaştırıcı dili iflasın eşiğinde... Türkiye artık bununla yaşamak istemiyor. Türkiye bundan çok çekti. sürekli parmak gösteren, sürekli çemkiren, hakaret içeren ifadeler kullanan bir dil ne bize ne bizim atalarımıza yakışmıyor. Türkiye değişimin eşiğinde ve İzmir bu değişimin lokomotifi olacak potansiyele sahip. Eğer bu umut yoksa çalışanlarımızda bu değişimi gerçekleştiremeyiz. Burada birlikte ve el ele olmak zorundayız. Bu kenti iyileştirmek için gücün bizde olduğunu bilmemiz lazım. Çalışma koşullarınızı iyileştirmek zorundayım ama noktadan sora sizden daha çok üretmenizi beklemek zorundayım” ifadelerini kullandı.

HARMANDALI YEŞİL ALAN OLACAK
Bir sendika üyesinin Harmandalı’ndaki çöp depolama alanında yaşanan sorunları hatırlatmasının ardından konuşan Soyer, “Harmandalı’yı 5 yıl içinde yeşil alan yapacağız. O kentin nefes alacağı yeşil alan yapacağız. Hem karadan hem havadan çok inceledim. Raporları okudum. Orası artık mutlaka değişmek zorunda. Harmandalı bir yeşil alan haline gelecek” dedi. 

10 YILDIR YAŞAMADIK! 
Cumhur İttifakı tarafından İzmir’de düzenlenen ortak mitingde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Adayı Nihat Zeybekci’nin, Seferihisar’da belediye çalışanlarının maaşlarının 4 aydır düzenli ödenmediğine ilişkin iddialarına yanıt veren Soyer, “Öyle bir şey yok. Maaşları ödeyememe gibi bir durum söz konusu değil. 10 yıldır hiç böyle bir şey yaşamadık biz” açıklamasında bulundu.  

TUNÇ BAŞKAN’DAN UMUTLUYUZ
Tüm Yerel-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Bilal Altıner, “31 Mart seçimlerinden sonra bir toplu sözleşmemiz var. Bu anlamda İzmir Büyükşehir Belediye çalışanlarının diğer ilçe belediyelerine göre refah seviyesi biraz geri kalıyor. Bu anlamda Tunç Başkan’dan çok umutluyuz. Kreş konusunda Tunç Başkanımızın çok değerli görüşlerinin olduğunu biliyoruz. Biz kamudan halktan yana tarafız. Çok ses çok nefes, çok renk duygusunun İzmir’den inşa ederek tüm Türkiye’ye ayrışmadan bölüşmeden bir arada vermeyi diliyoruz” dedi.

EN BÜYÜK SIKINTI YEMEK VE ULAŞIM
Tüm Yerel Sen 2 Nolu Şube Başkanı Tamer Yiğit Güler ise, “Belediyelerde çok farklı siyasi görüşlerden bir aralarda çalışıyoruz. Emek örgütlerinin en büyük sıkıntıları yemek ve ulaşımdır. Bunların ana sebebi mevcut iktidarın bize dayatmasıdır. Biz artık nefes almak istiyoruz. Son olarak Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu’na bağlandık. İstediği zaman sendikalara bile kayum atayabilir. Sandıkta kullandığımız her oy seçim zamanı bize verilen vaatlerinin tam tersi oluyor. İzmir’de 14 belediye yetkili sendikalarıyız. Tüm belediyelerde Sayıştay belgeleriyle uğraşıyoruz. Bize toplu sözleşme sözü veren iktidar elimizden bu hakkı almıştır. Aziz Başkan ve Tunç Başkan’ının kapısının önünde çok rahatlıkla eylem yapabiliyoruz. CHP’li belediyelerde demokratik anlamda bir sıkıntı yaşamıyoruz. Elimizi taşın altına koyduğumuzda başarıyı yerelden kalkındıracağımıza inanıyoruz. Sizinleyiz Tunç Başkanım” diye konuştu.

EMEKTEN YANA OLDUĞUNU BİLİYORUZ
Tüm Yerel Sen Genel Başkanı Hakan Kıran, “Emekten yana taraf insanlara taraf olduk. Bu seçimde adayların belirlendikten sonra desteklemek adında taşın altına gövdemizi koyduk. Tunç Başkan’ın emekten yana tavır aldığını biliyoruz. Şundan eminim ki bu devam eden antiemperyalist mücadelede Tüm Yerel Sen’in tavrı kamucu, toplumcu emekçiler olarak el ele çok ses, çok nefes ve çok renk olarak yürütmeye biz varız, vardık, varolmaya devam edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum