Türk-Amerikan Derneği’nde Tchaikovsky dinletisi

Türk-Amerikan Derneği’nde Tchaikovsky dinletisi

Türk-Amerikan Derneği’nde gerçekleşen Tchaikovsky ve Yeni Yıl Temalı Eserler’ konulu dinleti ve söyleşide Zeynep Simge Acunaz Eytemiz ile Dr. Demet Eytemiz izleyicilere oldukça keyifli ve öğretici bir deneyim yaşattılar.

Ülkesini yıllardır yurt dışında başarıyla temsil etmesinin yanı sıra uluslararası alanda oldukça başarılı birçok öğrenci de yetiştiren Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı piyano ana sanat dalı öğretim üyesi Dr. Demet Eytemiz, Uuslararası birçok festival ve konserde ülkesini başarıyla temsil eden keman sanatçısı, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi öğretim görevlisi Zeynep Simge Acunaz Eytemiz ile birlikte Türk-Amerikan Derneği’nde gerçekleşen Tchaikovsky ve Yeni Yıl Temalı Eserler’ konulu söyleşi ve dinletiyle izleyicilere oldukça keyifli ve öğretici bir deneyim yaşattılar. Etkinlik Türk Amerikan Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Üner Akdeniz, yönetim kurulu üyeleri ile üyeler tarafından ilgi ve beğeniyle izlendi.

eytemiz005.jpg

Bestecinin hayatına dair önemli detaylar ve eserlerinin bestelenme sürecini etkileyen başlıca olaylar hakkında bilgi edindikten sonra Tchaikovsky’nin sevilen keman-piyano eserleriyle mest olan izleyiciler bu tarz dinletilerin artmasını dilediklerini ifade ettiler. Demet Eytemiz ve Zeynep Simge Acunaz Eytemiz, farklı temalardaki söyleşi-dinletileri ile yeni yılda da İzmirli müzik severlerle buluşmaya hazırlanıyorlar.

eytemiz010.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.