Türk iş dünyasına İtalya çağrısı

Türk iş dünyasına İtalya çağrısı

İzmir İtalyan Ticaret Odası Başkanı Pietro Alba, Türk yatırımcıları İtalya’nın Cremona bölgesinde düzenlenen ve ülkenin en büyük ikinci fuarı olan CremonaFiere’de yer alarak iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik bağları güçlendirmeye davet etti.

CremonaFiere ortaklığıyla düzenlenen toplantıda İzmirli basın mensuplarıyla bir araya gelen İzmir İtalyan Ticaret Odası Başkanı Pietro Alba, yerli yatırımcılara geçtiğimiz yıl 60 binden fazla katılımcının ziyaret ettiği CremonaFiere’de yer alma çağrısı yaptı. İzmir İtalyan Ticaret Odası olarak iki ülke arasındaki ilişkilerin her açıdan geliştirilmesi için çalıştıklarını belirten Alba, “Bizler iki ülke arasındaki kültürel, ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Türk iş adamlarını Ekim ayında İtalya’nın Cremona bölgesinde gerçekleşecek dünyanın en önemli sektörel fuarlarından birisi olan CremonaFiere’de yer almaya davet ediyoruz. Bu fuarda kurulacak ilişkilerin iki ülkenin ekonomik bağlarının güçlenmesinin yanı sıra, kültürel köprüler kurulması noktasında da önemli etkileri olacağına inanıyorum” dedi.

5 sektörü buluşturuyor

CremonaFiere’nin başlıca 5 sektöre hitap ettiğini belirten CremonaFiere Satış ve Pazarlama Müdürü Massimo De Bellis ise, “Fuarımız süt sığırcılığı, domuz yetiştiriciliği, peynircilik, uluslararası kümes hayvancılığı ve biyoenerji sektörlerinin temsilcilerini tek bir çatı altında buluşturuyor. 55 bin metrekarelik alanda kurulan CremonaFiere, bu açıdan İtalya’nın en büyük ikinci fuarı konumunda. Geçtiğimiz yıl 811 uluslararası firmadan 3800 profesyoneli bir araya getiren fuarımızı 60 binin üzerinde insan ziyaret etti. Katılımcılarımız, ortalama 250’şer bağlantı edinerek bu fuardan ayrıldı ve yüzde 95’i bu yıl fuara tekrar katılacaklarını belirttiler. Bu etkinlik doğru insanları doğru yerde buluşturan, sektöründe tek ve eşi benzeri olmayan bir etkinlik” diye konuştu.

Türk yatırımcılara destek

CremonaFiere olarak Türk yatırımcılara her türlü desteği ve kolaylığı sağlamaya da hazır olduklarını belirten Bellis, “Bizler Türk yatırımcılara lojistik desteği sağlıyoruz. Bunun yanında pek çok konuda basit ve etkili çözümler sunuyoruz. Sitemizde İtalyanca ve İngilizce bilgilerin yanı sıra Türkçe bilgiler de yer alıyor. İzmir İtalyan Ticaret Odası da her zaman yanımızda. Sektör temsilcilerini güçlerini bizimle ve İzmir İtalyan Ticaret Odası’yla birleştirerek kazanmaya çağırıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.