Türk - İş vergi ve asgari ile ilgili talepte bulundu!

Türk - İş vergi ve asgari ile ilgili talepte bulundu!

TÜRK-İŞ, asgari ücretten alınan verginin tamamen kaldırılmasına yönelik taleplerde bulundu. 

TÜRK-İŞ Konfederasyonu, vergi paketi ile ilgili yasa teklifinin TBMM’ye sunulması üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı, siyasi partilerin grup başkanvekilleri ile TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı’na bir mektup gönderdi. 

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (TÜRK-İŞ) Hazine ve Maliye Bakanlığı ile siyasi partilere gönderdiği mektupta, vergi paketi görüşmeleri sırasında TÜRK-İŞ'in önerilerinin dikkate alınması istendi.

Verginin sadece kamu harcamalarını finanse etmek için alınmadığı belirtilen mektupta, aynı zamanda ekonomide sağlanan değerin daha adaletli paylaşılmasına, gelir dağılımını iyileştirmeye yönelik olması gerektiği kaydedildi. 
İşçi ve memurların ücret ve maaşlarında kaynağında yapılan kesintinin bütçedeki vergi hasılatının önemli bir kısmını oluşturduğuna dikkat çekilen yazıda, “Doğrudan ve dolaylı vergilerin en büyük ödeyicisi olan işçileri, işverenler ile aynı oranlarda vergilendirmek haksız ve adaletsiz bir uygulamadır” denildi.


Ücretlilerin eline geçen net ücretin, vergi kesintileri nedeniyle, yılbaşına göre çok düştüğü vurgulanan yazıda, şöyle denildi: “Ücretli çalışanın bir yandan enflasyon nedeniyle satın alma gücü gerilerken, öte yandan artan vergi oranı nedeniyle net ücreti azalmaktadır. Ortalama aylık brüt ücreti 4.500 TL olan bir işçi ocak ayında 3.409 TL net ücret alırken (1.091 TL vergi ve sosyal güvenlik primi için kesilmektedir),haziran ayında net ücreti 191 TL daha azalarak 3.218 TL olmaktadır. Temmuz ayında ücreti yüzde 4 oranında artsa bile, yılsonunda 349 TL eksilerek 3.060 TL’ye gerilemektedir'' diye belirtildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.