Türk Kadınlar Konseyi Derneği Aydın Şubesi’ne Başkan Atay'dan destek

Türk Kadınlar Konseyi Derneği Aydın Şubesi’ne Başkan Atay'dan destek

Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay,  Türk Kadınlar Konseyi Derneği Aydın Şubesi’nce düzenlenen toplantıya katıldı.

Türk Kadınlar Konseyi Derneği Aydın Şubesi’nce düzenlenen toplantıda konuşan Atay kadınların özgürleşmesi gerektiğini belirtti, yerel yönetim olarak bu anlayışa destek olduklarını kaydetti. 

Odeon Otel’de gerçekleştirilen toplantıya eşi Güneş Atay ile katılan Başkan Fatih Atay’ı Derneği Aydın Şube Başkanı Esen Sertel ile Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı. Türk Kadınlar Konseyi Derneği’nin toplantısına Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü de katıldı ve bir konferans verdi. Güllü, kadınların yaşadığı şiddet ve cinayetlere dikkat çekti. Canan Güllü,  Yerel yönetimler ile kadına karşı şiddetin önlenmesi ve toplumsal bilincin gelişmesi için projeler yaptıklarını belirterek, ”Türkiye’de nerede bir şiddet olayı varsa, nerede kız çocukları okula gönderilmiyorsa, nerede siyasette karar mekanizmalarında kadınlar yoksa onlar adına mücadele ettiğimizin bilinmesini istiyoruz” dedi.

Kadın özgürleşmeli

Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay ise yaptığı konuşmada, toplantıda bulunmaktan dolayı memnuniyetini dile getirdi. Yerel yönetim olarak kadınların güncel yaşamını kolaylaştırmaya yönelik projelerini de anlatan Atay şunları söyledi: “Belediye Başkanı olduğum günden bu yana bir tek amacım var o da kadınların özgürleşmesine yardımcı olmak. Görevimin bu olduğunu düşünüyorum. Kreşimizi tahminen 10 gün içinde açıyoruz. İki tane de ihale yapıyoruz kreş ile ilgili, engelli çocuklarımız ile ilgili ihalemizi yılbaşından sonra yapacağız. Yaşlı bakımevini de yapıyoruz. Sığınma evi yapmak zorundayız onunla ilgili bir teknik sorunumuz var onu da gerçekleştirmek istiyoruz.” 

0-(2)-004.jpg

Birlikte olacağız

Derneklerin siyaset üstü olduğuna da dikkati çeken Başkan Atay, “Eğer biz siyasal tercihlerimizde kadın çok kahkaha attığı zaman onu ahlaksızlıkla suçlayan insanları iktidar yapmayıp da kadınların erkeklerle eşit olduğunu benimsemiş insanları iktidar yaparsak o zaman özgür olacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.