Türk kızı Aleyna Alman Milli Takımı'nda

Türk kızı Aleyna Alman Milli Takımı'nda

Hamburg doğumlu Türk kızı Aleyna on bir yıl boyunca 50 kupa ve madalya kazandı.

 

Yirmi yaşındaki Tük kızı Aleyna Gencer ekim ayında Şili’nin Santiago şehrinde yapılacak olan 21 yaş altı Dünya Karate Şampiyonası’nda Almanya Karate Milli takımını temsil edecek. 2018 yılında gösterdiği başarılar nedeniyle Alman milli takımına seçilen ve ilk kez uluslararası müsabakalara katılan Aleyna Danimarka’da yapılan 21 yaş altı Avrupa  Karate Şampiyonası’nda da  Avrupa 5’incisi oldu.

1999 yılında Almanya’nın Hamburg kentinde doğan Türk asıllı Alman vatandaşı olan Aleyna Gencer, eğitimini bu yıl spor öğretmenliği bölümünde sürdürecek. Küçük yaşlarda karate sporuna ilgi duyan ve annesi Deniz Gencer’in de desteği ile 2009 yılında daha on yaşında iken ilk antrenmandan itibaren antrenörünün deyişiyle yetenekli olduğunu gösterdi.

2009’dan 2019’ a kadar on bir yıl boyunca Hamburg’da yapılan yarışmalarda her yıl birinciliği kimselere kapatırmayan Aleyna 2011 ve 2012 yıllarında  Almanya şampiyonluğunu elde etti. 2013-2018 yılları arasında Almanya’da düzenlenen çeşitli yarışmalarda ikincilik ve üçüncülük dereceleri alan ve dikkatleri üzerine çeken Aleyna geçtiğimiz aylarda yapılan yarışmalarda Almanya ikinciliği kazandı.

Haziran ayındaki yarışmalarda 21 yaş altı kategorisinde Almanya birinciliği elde etmesi üzerine Alman milli takımına çağrılan Aleyna Gencer madalya zengini oldu. 2019 Subat ayında Danimarka’ da yapılan 21 yaş altı 50 kilogramda Almanya şampiyonluğunu kazanan Aleyna yine Alman milli takımı adına yarışmıştı.

Aleyna yine Avrupa nın çeşitli ülkelerinde de turnuvalara katılarak çeşitli dereceler elde etti, İtalya, Danimarka ve İskoçya’da birincilik, İsveç ve  Belçika’da ikincilik, Türkiye’de üçüncülük; Almanya’nın Berlin, Koblenz, Frankfurt, Kemnitz ve Erfurt kentlerindeki tüm yarışmalarda birincilik elde etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.