Türk Tarihi Ertuğrul Gazi’nin İzinde Projesiyle Canlandırılıyor

Türk Tarihi Ertuğrul Gazi’nin İzinde Projesiyle Canlandırılıyor

Dokuz Eylül Gençlik Derneği, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2018/2 Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Ertuğrul Gazi’nin İzinde projesini hayata geçirdi.

Bayraklı Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu ile Osman Çınar Ortaokulu ortak bahçesinde gerçekleştirilen projenin açılışına İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, İl Gençlik ve Spor Müdürü Nüammer Uslu, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Turgay Esen ve İSTOK Dönem Başkanı Ali Köstepen ile çok sayıda davetli, öğrenci ve veli katıldı.

Geleceğimizi inşa edecek olan gençlerimizin, hedeflerini belirlerken geçmişlerini ve milli kültürlerini unutmadan yetişmelerini amaçlayan proje kapsamında okul bahçesine Orta Asya Türk Kültürünü ve yaşam biçiminin anlatılması için bir Yörük çadırı kuruldu. Ayrıca Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı ve milli mücadele yılları ile 15 Temmuz gecesi Türk milletinin direnişinin anlatıldığı resim, şiir ve fotoğraf sergisinin de yar aldığı projede gençlerimize milli mücadelelerimizin aktarılması hedefleniyor.

manisa-sehzadeler-belediyesi-mehteran-takimi-katilimcilara-kucuk-bir-konser-verdi.jpg

“DEVLET ÇINAR GİBİDİR”

Proje açılışı kapsamında ilk sözü alan Dokuz Eylül Gençlik Derneği Başkanı Cüneyd Dayhan, protokol üyeleri ve davetlileri selamladıktan sonra bu projeyi neden gerçekleştirmek için çalıştıklarını anlattı. Konuşmasına, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un 'Sahipsiz olan memleketin batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır.” sözlerini hatırlatarak başlayan Cüneyd Dayhan, “Şükürler olsun ki Rabbime milletimiz o zorlu günlerden geçerek günümüze kadar gelmeyi ve dünya sahnesinde adaletin yanında ayrılmadan durmayı başarmıştır. Biliyoruz ki memleket bir çınar gibidir. Köklerinden sarmadan, yapraklarını severek onu koruyamayız. Bu sebeple gençlerimizi, bizlerin yolunu aydınlatacak, önümüzde ışık olacak yüzlerce bilimsel başarı ve kahramanlık hikâyesi bulunan tarihimizle tanıştırmak, onlara millet ve İslam sevgisini daha derinden aşılayabilmek için bu projeyi gerçekleştirdik” dedi.

“PROJELERE DESTEK VERMEK İÇİN BEKLİYORUZ”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, 2018 yılı proje desteklerinin verilmeye başlandığını ve şu ana kadar birbirinden farklı 46 proje desteğinde bulunduklarını dile getirdi. Dokuz Eylül Gençlik Derneği’ni tarihimizi ve kültürümüzü görsel bir sunum ile aktarmayı hedefleyen “Ertuğrul Gazi’nin İzinde” projesinden dolayı tebrik de eden Uslu, “Bakanlığımız gençlerimizin gelişimine olumlu katkı yapacak projeleri desteklemeye devam ediyor. Bu desteklerden ne kadar çok faydalanırsak bu İzmir gençliği için o kadar önemlidir. İzmir için bu destekleri almak için burada asıl yük sivil toplum örgütlerimize düşmektedir. İnanın bizler sizlere destek vermek için sabırsızlıkla projelerinizi yazarak getirmenizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“HEDEFİ OLMAYAN MİLLET VARLIĞINI SÜRDÜREMEZ”

İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak geleceğimizin sahibi çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitiminde yararlı olacak her türlü projeyi desteklemeye hazır olduklarını dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, “Burada gerçekleşen proje için, öğrencilerimiz ve velilerimiz adına, projeye emeği geçen tüm katılımcıları tebrik ederim. Unutmayalım ki tarihinden uzak bir millet geleceğe dair bir hedef belirleyemez ve hedefi olmayan hiçbir millet varlığını sürdüremez. O yüzden bu tür projeler geleceğimizin inşası için çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından. Manisa Şehzadeler Belediyesi Mehteran Takımı katılımcılara küçük bir konser verdi. Daha sonra genç kemankeşlerin sergilediği ok atışlarının ardından katılımcılar sergi ve Yörük çadırını gezdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.