Türk Tenisinde Tarihi Gün

Türk Tenisinde Tarihi Gün

Çağla Büyükakçay, İpek Soylu ve Marsel İlhan, sezonun ikinci Grand Slam turnuvası Fransa Açık’ta ana tabloya çıkmayı başardı.

Son dönemde elde edilen başarılarla adından söz ettiren Türk tenisi, Fransa’nın başkenti Paris’te tarihi bir gün daha yaşadı. Yılın ikinci Grand Slam turnuvası Fransa Açık’ta sırasıyla korta çıkan Çağla Büyükakçay, İpek Soylu ve Marsel İlhan, elemelerin final turunda karşılaştıkları rakiplerini yenerek isimlerini ana tabloya yazdırdı.

 

Çağla Büyükakçay, 2 numaralı seribaşı olarak katıldığı elemelerdeki son maçında Çek Klara Koukalova’ya yalnızca dört oyun şansı tanıdı. Klasmanda bir dönem 20.’liğe kadar ilerleyen Koukalova’yı 58 dakikada 6-1, 6-3’le sürklase eden Çağla, 22. kez raket salladığı Grand Slam elemelerinde şeytanın bacağını kırdı.

 

Bu galibiyetle Açık Dönem’de düzenlenen bir Grand Slam turnuvasında tek kadınlarda ana tabloda mücadele etmeye hak kazanan ilk Türk olan Çağla’yı İpek Soylu yalnız bırakmadı. Dünya sıralamasının 111. basamağındaki Ukraynalı Kateryna Kozlova’yı 6-3, 7-6 ile deviren Soylu, 128’lik ana tablodaki yerini ayırttı.

 

Büyükakçay ve Soylu’nun ardından sahne alan Marsel İlhan da Roland Garros elemelerindeki son sınavından başarıyla geçti. 2 saat 10 dakika süren nefesleri kesen buluşmada Arjantinli Guido Andreozzi’yi 3-6, 6-2, 8-6’lık setlerle mağlup eden İlhan, slam kariyerinde 12. kez ana tabloya yükseldi.

 

Fransa Açık’ta ana tablo heyecanı 22 Mayıs Pazar günü başlayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.