Türkiye 2-0 Kosova

Türkiye 2-0 Kosova

A Milli Takımımız, kardeş ülke Kosova ile karşı karşıya geliyor.

1' Mücadele Burak Yılmaz'ın santra vuruşuyla başladı.

5' Burak Yılmaz sağ taraftan ceza sahasına girmek isterken yerde kaldı, ancak maçın hakemi "Devam" dedi.

7' Maçın ilk şutunu çeken taraf Kosova oldu. Berisha'nın ceza sahası dışından vurduğu top, kalenin bir hayli üstünden auta gitti.

11' Sol kanattan çizgiye inen Rashica sert bir orta yapmak istedi, ancak araya giren Ahmet Çalık topu kornere gönderdi.

19' Hakan Çalhanoğlu, kaleye yaklaşık 45 metre mesafeden ve sağ çaprazdan kullanılan serbest vuruşta topu arka direğe ortaladı. Mehmet Topal'ın etkili kafa vuruşunda kaleciyi geçen top, direğe çarptıktan sonra sahaya geri döndü.

25' Orta sahada topla buluşan Selçuk İnan, sağ uzak köşede top bekleyen Volkan Şen'e uzun bir pas attı.  Volkan topu başarılı bir şekilde kontrol etti ve sağ taraftan içe doğru kat ederek sol ayağıyla uzak direğe doğru şık bir plase vuruş yaptı. Kaleci Ujkani topu güçlükle kornere çeldi.

27' Hakan Çalhanoğlu ceza sahası yayı üzerinden şutunu çekti, kaleci Ujkani gole izin vermedi.

29' Hakan Çalhanoğlu'nun çektiği şutlar bu dakikalarda Kosova kalesinde büyük tehlikeler yaratıyor. Sol çaprazdan kullanılan serbest vuruşta kaleci Ujkani bir kez daha gole kalesini kapadı.

39' Hasan Ali Kaldırım'ın sol kanattan yaptığı ortaya, altı pasın önünde bulunan Volkan Şen kafayı vurdu. Kaleci Ujkani'den seken topa bir kez daha hamle yapmak isteyen Volkan Şen, kalenin önünde rakip oyuncuyla girdiği mücadelede yerde kaldı ancak hakem aut kararı verdi. 

45' Bu kez sağ kanattan Volkan Şen ortaladı, Burak Yılmaz kafayı vurdu. Ne yazık ki bu top da kalenin az farkla yanından auta gitti.

45+1' 45 dakika boyunca neredeyse kalemize 1 kez gelen Kosova devrenin son saniyelerinde gole çok yaklaştı. Sarı Lacivertliler sağ kanattan hızlı bir şekide atağa kalktı. Ceza sahasına yapılan ortada Berisha bekletmeden şutunu çekti. Top kaleci Volkan Babacan'ın da bakışları eşliğinde direkten oyun alanına geri döndü. Kale sahası içinde yaşanan kısa süreli karambolün ardından Volkan Babacan topu kontrol etti ve mücadelenin ilk devresi 0-0 sona erdi.

46' Karşılaşmanın ikinci yarısı Kosova'nın santra vuruşuyla başladı.

51' Sağ kanattan başarılı bir şekilde topu taşıyan Yunus Mallı, pasını Burak Yılmaz'a verdi. Kaleye arkası dönük olan Burak, topu sağ ayağıyla kontrol edip sol ayağıyla ağlara gönderdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.