Türkiye Genç İş Adamları Derneği Ege Şubesi, üyelerine devlet teşvikleri anlatıldı

Türkiye Genç İş Adamları Derneği Ege Şubesi, üyelerine devlet teşvikleri anlatıldı

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş: “Teşvik programları ülkemizin ihracat ve ithalat rakamlarına olumlu yansıyacak” dedi.

TÜGİAD Ege Şubesi Mart ayı toplantısında yönetim danışmanı İlhan Başar, Ekonomi Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve KOSGEB teşvikleri ile ilgili sunum gerçekleştirdi. TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Melih Sebastien Durmuş, aylık yönetim kurulu toplantılarına alanında yetkin konukları davet ederek her ay üyeleri farklı alanlarda çeşitli sunumlarla bilgilendirdiklerini söyledi. Bu ayki toplantıdaki ise teşvik ve desteklerden yararlanmak ve içeriklerini öğrenmek amacıyla yönetim danışmanı İlhan Başar’ı davet ettiklerini ifade eden Durmuş, “Bakanlıklardan destek almak için uzmanlarla çalışmak gerekir. Destek ve teşvik programlarının çok ince detayları var. Programlarda yararlanabilmek için istenilen belgelerin belirli bir sistemle hazırlanması gerekir ve çok ince detayların bile düşünülmesi lazım. Ekonomi Bakanlığı, KOSGEB ve Tarım Bakanlığı’nın başlattığı teşvik programları ülkemizin ihracat ve ithalat rakamlarına her zaman olumlu yansıdı ve yansımaya devam edecek” dedi.

7-058.jpg

Türkiye Cumhuriyeti’nin eksikliğini hissettiği alanlara göre destek programı uyguladığını dile getiren İlhan Başar, güncel olarak uygulanan programlarda yazılıma ağrılık verildiğini söyledi. Üretim yelpazesinin gelişmesi ve yurtdışında da yerli firmaların faaliyet göstermesi için desteklerin çok önemli olduğunu vurgulayan Başar, “Devlet tarafından desteklenen programlardan yararlanmak sanayicinin hakkı. Bu teşvikler sayesinde daha nitelikli üretim gücüne ulaşma imkânınız var. Bu imkânı boşa çıkarmamak için dosyalarınızı eksiksiz olarak hazırlarsanız başvurularınız dikkate alınır” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.