Türkiye Google'da En Çok Google'ı Aradı

Türkiye Google'da En Çok Google'ı Aradı

Google tarafından sunulan istatistiklere göre Türkiye'de yılbaşından bu yana en çok aranılan kelime yine Google oldu.

Google tarafından düzenlenen istatistiklerde 2016'nın ilk gününden 31 Mart'a kadar geçen sürede Türkiye'de en çok aranan kelimenin Google olduğu ortaya çıktı. Türkiye'de insanlar arama motorundan arama motorunun kendisini aratıyorlar.

Dünyanın en çok girilen sitesi ünvanını da elinde bulunduran arama motoru Google'ın yayınladığı bilgilere göre Türkiye'de 1 Ocak - 31 Mart tarihleri arasında arama motorunda en çok Google ismi aranıldı. Arama motorunu sırasıyla Facebook, YouTube, hava durumu, Sahibinden, haber, eokul, Hotmail ve Mynet takip etti. Bu aramanın üst sıralamada olmasının en büyük nedenlerinden birinin kullanıcıların adres çubuğuna tam adres yazmak yerine Google yazarak arama motorunun kendisini aramasını sağlamak.

Üstelik arama motorunda kendisini aratmak sadece Türkiye'ye has değil tüm dünya çapında bu tarz aramalar üst sıralarda.

Belirlenen tarihler arasında en çok artış gösteren aramalar şu şekilde: bir garip aşk, survivor, kısmetse olur, OSYM, Milli Piyango.

Spor ile ilgili yapılan aramalarda ise takım bazında ilk sırada Fenerbahçe gelirken, en çok yükseliş gösteren arama yine Fenerbahçe ile ilgili olarak: Fenerbahçe Braga.

Spor aramalarında sıralama ise şu şekilde gerçekleşiyor: lig, Ligtv, Fenerbahçe, Galatasaray, Maç, Beşiktaş. Arama sıralarında yükselenler: Fenerbahçe Braga, Galatasaray Lazio, Galatasaray Lazio maçı, salon turnuvası, Amedspor

Sosyal medya ve teknoloji ile ilgili yapılan aramalarda doğal olarak ilk sırada arama motorunun kendisi yer alıyor hemen ardından gelen sıralama: Hotmail, Twitter, Vodafone, Turkcell, Samsung. Bu arama başlığının yükselen kelimeleri ise, sigara fiyatları, Türk Telekom, Turk Telekom, Huawei.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.