Türkiye-Kosova arasında gönül köprüsü

Türkiye-Kosova arasında gönül köprüsü

Kosova'dan kalabalık bir din adamı heyeti İzmir'e geldi

AK Parti 24.Dönem İzmir vekili ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rifat Sait:“Balkanlardaki Türklerin çoğu çocuklarını Feto okullarından aldılar ama yerine götürüp kayıt yaptıracakları doğru okul bulmakta zorluk çekiyorlar. Türkiye, FETO’nun okullarına  karşı Yurtdışında acilen kaliteli ama kayıt maliyeti ucuz  okullar açmalıdır”Kosova’nın Prizren müftüsü Besim Berisha ve beraberindeki müftülük yetkilileri İzmir’e önemli bir ziyarette bulundular. Konak Gençlik ve Spor Kulübü'nün organize ettiği Türkiye-Kosova Gönül Köprüsü konulu program dolayısıyla İzmir’e kalabalık bir heyetle gelen Kosovalı din adamları, AK Parti 24.Dönem İzmir milletvekili ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rifat Sait ve Dernek Başkanı Mehmet Kösteben ile birlikte İzmir valisi Erol Ayyıldız, Yurtdışı Türkler ve akraba Toplulukları İzmir şube Başkanı Servet Çetin ve İzmir müftüsü Prof.Dr. Ramazan Uslu’yu ziyaret ettiler.

Muğla’daki kazada vefat edenler için dua edildi

Kosovalı heyetin ilk durağı Konak Gençlik ve Spor Kulübü oldu. Dernek Başkanı Mehmet Kösteben’in ev sahipliğinde hazırlanan konferansta Türkiye- Kosova dostluk köprüsü konusu üzerine konuşmalar yapıldı. Konferans sonunda Muğla’daki elim kazada vefat eden Bucalı anneler için hep birlikte dualar edildi, yaralılar için şifa dileklerinde bulunuldu.

İzmir valisi Erol Ayyıldız: “Kosovalı kardeşlerimizin yanındayız”

İzmir valiliği ziyaretinde Kosovalı misafirleri makamında karşılayan vali Erol Ayyıldız, Kosovalı kardeşlerimizin yanındayız, Kosova ile gönül köprüleri kurmak için elimizden geleni yapacağız, dedi. Kosovalı müftü Berisha’nın Kosova davetine olumlu cevap veren vali Ayyıldız, davetinize inşallah en yakın zamanda icabet edeceğiz, dedi. İzmir valisi Erol Ayyıldız, Kosovalı misafirlerine günün anısına bir İzmir plaketi hediye etti.

Kosovalı müftü Berisha : “Gelin FETO’yu Kosova’da birlikte bitirelim”

Ardından  Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı İzmir şubesini ziyaret eden Kosova heyeti, kurum yetkileri ile görüşmelerde bulundular. Burada bir konuşma yapan  Müftü Berisha, Türkiye Burslarının yurtdışında sadece Türklere değil, örneğin Balkanlarda çok stratejik öneme sahip başta Arnavutlar olmak üzere Boşnak, Pomak, Torbeş gibi akraba topluluklarına adil olarak verilmesi gerektiğini belirtti. Arnavutların Türkiye’nin 600 yıllık dostu olduğunu söyleyen müftü Berisha, Osmanlının bu kadim milletine Türkiye’nin sahip çıkmasının son derece önemli olduğunu vurguladı. Ziyaretlerde bir konuşma yapan müftü Besim Berisha, gelin FETO’yu Kosova’da birlikte bitirelim, Türkiye bu konuda farklı derneklerden ziyade  Kosova’nın resmi makamı olan Kosova Müftülüğü ile temasta olsun, dedi.

Türkiye, Balkanlarda acilen okullar açmalı

Kosova heyetinin uğurlama programında bir konuşma yapan AK Parti 24.Dönem İzmir vekili ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rifat Sait, FETO terör örgütü Arnavutluk ve Kosova’da çok güçlü. Fetocular buralarda elini kolunu sallayarak rahatça faaliyetlerini sürdürüyorlar. Fetonun Kosova’da faaliyette olan 5 okulu var. Bu okullara Kosova’nın önde gelen insanlarının çocukları gidiyor. Kosova ve Arnavutluk’taki Türklerin çoğu çocuklarını Feto okullarından aldılar ama doğru bir okula kayıt yaptıramamanın üzüntüsünü yaşıyorlar. Zira Arnavutluk ve Kosova’da bu taleplere cevap verecek  okulumuz yok.  Türkiye başta Arnavutluk ve Kosova’da acilen eğitim kalitesi yüksek ama fiyatları düşük olan okullar açmalıdır. Bu konuda yeni açılan Maarif vakfının önemli hizmetler verdiğini biliyoruz ancak Balkanlarda çeşitli zorluklarla karşılaşıyorlar. İnşallah bu zorlukları bir an önce aşarlar, dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.