Türkiye Tenis Federasyonu'ndan Zirve Toplantısı

Türkiye Tenis Federasyonu'ndan Zirve Toplantısı

Erasmus+ Gençlik Programı kapsamında desteklenen Türkiye Tenis Federasyonunun yürütücüsü olduğu "Geleceğin Tenis Sporunu Gençler İçin Gençlerle Şekillendiriyoruz" projesinin Zirve Toplantısı yapıldı

Zirve Toplantısında Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş proje ortaklarından Van Edremit Belediyesi Arge ve Projeler Birimi Uzmanı Serap Şenol, Kastamonu Genç Yaşamın Sesleri Derneği Başkanı Mehmet Şanlı, proje kolaylaştırıcısı Bilgenaz Sak ve Elif Bilge Yurtsever, proje katılımcısı Halis Aküzüm konuşmalarını gerçekleştirdi.

Proje kapsamında Kırklareli, Giresun, Artvin, Antalya, Aydın, Van, Kastamonu Malatya ve Niğde'de yapılan çevrimiçi bölgesel toplantılar ile tenisin gençler arasında bilinirliğinin artırılması ve bir spor branşı olarak tercih edilmesinin teşvik edilmesi amaçlandı. Düzenlenen bölgesel toplantılar vasıtasıyla yaklaşık 1000 gence ulaşılan projede, tenis sporunun gençlerin fiziksel, psikolojik ve sosyal gelişimlerine katkı sunan yönü vurgulandı.

81 ilden 150 gencin katılımıyla 13-16 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Ankara'daki Zirve Toplantısında, gençlerin spora katılımını motive edici unsurlar, spora katılımının önündeki engeller, tenis sporuna katılım süreçleri gibi hususlar ile gençlerin tenis alanındaki politikalara daha etkin katılımı konularında çalıştaylar gerçekleştirildi ve bölgelerden toplanan veriler değerlendirildi.

gelecegin-tenis-sporunu-gencler-icin-genclerle-sekillendiriyoruz-1.jpg

TTF Başkanı Cengiz Durmuş: “Geleceğin tenis sporunu hep beraber şekillendireceğiz”

TTF Başkanı Cengiz Durmuş 9 bölgede toplantı yaptıklarını ve 81 ilde gençlerle buluştuklarını belirterek, "Bir yıldır gençlerle geleceğin tenis sporunu nasıl şekillendirebiliriz diye çalıştık. Biz hep tenisin zengin sporu olmadığını, herkes tarafından her zaman her yerde oynanabileceğini söylüyoruz. Sizlerin bize vermiş olduğu raporlarla, sizlere daha doğru politikalar üretmek ve sizlerin yanında olabilmek adına ödevimizi çalışacağız. Geleceğin tenis sporunu hep beraber şekillendireceğiz. Bu projeler çok kıymetli. Projemizin bir diğer güzel yanı da birçok Bakanlığımızın gençlere dönük hizmet götürebilme ve Federasyonumuzla ortak çalışma arzusunda olduğunu gördük. Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kaymakcı: "Tenis ve spor, hayatımızın bir parçası olmalı"

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Faruk Kaymakcı, spor ve tenisin herkesin hayatının bir parçası olması gerektiğini belirterek, AB Başkanlığı olarak bu tür projelere destek olmaya devam edeceklerini vurguladı. 81 ilden 150 gencin katılımıyla gerçekleştirilen zirvenin açılış konuşmasını yapan Kaymakcı, sporun herkesin hayatını ilgilendirdiğini belirterek, "Tenis ve spor hayatımızın bir parçası olmalı." dedi. Bugün iş çıkışında tenis oynamaya gideceğini ifade eden Kaymakcı, spora, hayatın bir parçası olarak bakılması gerektiğini söyledi. Kaymakcı, "Tenis mezara girene kadar yapabileceğiniz ender sporlardan biri." ifadesini kullandı.

Demokratik ve katılımcı olmasından dolayı projeyi gerçekten sevdiğini ve önemsediğini dile getiren Kaymakcı, "Gerçekten ülkelerin başarısında da bu tür başarılı kararların ve saydam kararların ülkeleri ne kadar yücelttiğini biliyoruz." diye konuştu. Kaymakcı, AB Başkanlığı olarak bu tür projelere destek olmaya devam edeceklerini vurguladı.

"Gönlümden geçen Türkiye'de her eve iki raket"

Tenisin Türkiye'de yaygınlaştırılması ve bunun için altyapının oluşturulması gerektiğini ifade eden Kaymakcı, "Gönlümden geçen Türkiye'de her eve iki raket, her yerleşkeye bir tenis kortu." dedi.

Programın sonunda Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Faruk Kaymakcı ve Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş programa katılan katılımcı gençlerle salonda kurulan portatif kortta tenis maçı yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.