Türkiye Yelken Federasyonu Türkiye Şampiyonası’nda kupalar sahiplerini buldu

Türkiye Yelken Federasyonu Türkiye Şampiyonası’nda kupalar sahiplerini buldu

TYF Türkiye Şampiyonası’nın ilk haftasında Optimist ve Laser sınıflarında kupalar sahiplerini buldu.

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Başkanı Özlem Akdurak “Büyükçekmece Yelken Kulübü’nde bu heyecanı görünce çok güzel bir organizasyon olacağını emindim. Hepinizin güler yüzlerini görünce organizasyonun beklentimizin çok ötesinde çıtayı çok yükseğe taşıdığını bir kere daha gördüm. Emeği geçen herkese, katkı koyan belediyelerimize, ilçe teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bu sene Dünya şampiyonluklarını ve derecelerini ülkemize getiren sporcuları sahneye davet ederek tebrik eden Başkan Akdurak daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü “Uzun zamandır hayal ettiğimiz bir kamp merkezinin ilk adımını attık. 30 dönümlük bir arazi federasyonumuza 20 yıllığına tahsis edildi. Burada kamplar yapacağız, dünyanın en iyilerini kendi evimizde ağırlayacağız, antrenörler yetiştireceğiz. Bu hayali gerçekleştireceğiz.”

Başkan Akdurak Sıfır Atık projesi nedeniyle Büyükçekmece Belediyesi’ne, TYF Sosyal Sorumluluk Komitesi’ne ve Büyükçekmece Yelken Kulübü’ne teşekkür ederken “Deniz bizim yaşam alanımız. Bugün tertemiz denizi kendimiz için istiyoruz. Yarınlara, sizden sonra yetişecek arkadaşlarımıza da tertemiz denizler bırakmak istiyoruz. Sıfır Atık’ın en büyük savunucusu yelken ailesidir. Lütfen bunu devam ettirelim” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından şampiyonaya destek veren kuruluşlara plaketleri sonrasında da dereceye giren sporculara kupaları takdim edildi. Optimist Genel kategorisinde A.R.M Urla Yelken Gençlik ve Spor Kulübü’nden Alp Namdar birinci olurken İstanbul Yelken Kulübü’nden Yiğit Özbaşoğlu ikinci sırada, Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Fahri Can Tatlıcan üçüncü sırada, Teos Yat ve Yelken Kulübü’nden Mustafacan Öztuncel dördüncü sırada ve Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü’nden Tan Onat Öğütçü beşinci sırada yer aldı.

Optimist Kızlar kategorisinde İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü’nden Firdevs Yeğin birinci, Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü’nden Ekinsu Gökkurt ikinci ve Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Nazlı Erden üçüncü oldu.

tyf-turkiye-sampiyonasi-odul-(6).jpg

Optimist Junior Genel kategorisinde birinci sırayı Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Ali Poyraz Özdemir aldı. Foça Yelken İhtisas Kulübü’nden Mert Doğan ikinciliği, Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü’nden Kutsal Güneş Kurnaz üçüncülüğü, Şişecam Çayırova Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Alperen Ağma dördüncülüğü ve Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Imak Süvari beşinciliği elde etti.

Optimist Junior Kızlar kategorisinde ise Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Irmak Süvari yarışları birinci sırada, Gökova Yelken Kulübü’nden Yağmur Karabulut ikinci sırada ve İstanbul Yelken Kulübü’nden Ece Çaldağ üçüncü sırada tamamladı.

Laser Standard Genel kategorisinde Fenerbahçe Doğuş Yelken’den Berkay Abay birinciliği elde ederken İstanbul Yelken Kulübü’nden Saffet Onur Bilgen ikinci ve Fenerbahçe Doğuş Yelken’den Yiğit Yalçın Çitak üçüncü oldu.

Laser Standard Genç kategorisinde Fenerbahçe Doğuş Yelken’den Yiğit Yalçın Çitak birinci, İstanbul Yelken Kulübü’nden Alp Baltalı ikinci ve B.B. Bodrumspor Yelken Şubesi’nden Efe Ağan üçüncü sırada yer aldı.

Laser Radial Genel kategorisinde Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Ecem Güzel birinci, Karşıyaka Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Alican Uğurlu ikinci ve Derin Baytur üçüncü oldu. 

Laser Radial Kadın kategorisinde Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Ecem Güzel birinciliği, Ece Asya İkizler ikinciliği ve Fenerbahçe Doğuş Yelken’den Deniz Dönertaş üçüncülüğü elde etti.

Laser Radial Genç kategorisinde ise Karşıyaka Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Alican Uğurlu yarışları birinci, Derin Baytur ikinci ve Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Ece Asya İkizler üçüncü sırada tamamladı.

Laser 4.7 Genel kategorisinde  Turgutreis Yelken Kulübü’nden Umut Eyriparmak birinciliği elde ederken İstanbul Yelken Kulübü’nden Ali Berk Birer ikinci, Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü’nden Meriç Erdağlı üçüncü, Zülal Alev Erkan dördüncü ve Fenerbahçe Doğuş Yelken’den Can Veysel Kaşka beşinci oldu.

Laser 4.7 Kız kategorisinde Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü’nden Zülal Alev Erkan birinci sırada, İstanbul Yelken Kulübü’nden Deniz Yücel ikinci sırada ve İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü’nden İrem Sütlü üçüncü sırada yer aldı.

Laser 4.7 Jumior kategorisinde ise yarışları İstanbul Yelken Kulübü’nden Ali Berk Birer birinci, Fenerbahçe Doğuş Yelken’den Can Veysel Kaşka ikinci ve A.R.M Urla Yelken Gençlik ve Spor Kulübü’nden Mithat Metehan Mete üçüncü sırada tamamladı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.