Türkiye'den İngiltere'ye Kim İlk Tarihi Golü Atacak?

Türkiye'den İngiltere'ye Kim İlk Tarihi Golü Atacak?

Türkiye'nin İngiltere ile karşılaştığı hiçbir karşılaşmada gol atamamış olması Euro 2016 hazırlık maçı kapsamında Türkiye'den İngiltere'ye tarihi golü kimin atacağını sordurttu.

Şimdiye kadar oynadığı 10 maçta ağlarını havalandıramadığı İngiltere ile hazırlık maçında karşılaşacak olan Türkiye'de, tarihe geçecek ilk golün gelip gelemeyeceği merak konusu...

2016 Avrupa Şampiyonası’nda D Grubu’nda İspanya, Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan ile öncelikle gruptan çıkma mücadelesi verecek olan A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında yarın İngiltere ile deplasmanda karşılaşacak.

Şimdiye kadar İngiltere ile A Milli Futbol Takımı, dünya kupası ve Avrupa şampiyonaları grup elemeleri aşamasında karşı karşıya gelirken, ilk kez bir özel maçta kozlarını paylaşacak. Yarın oynanacak mücadele ilk özel maç olarak tarihe geçecek.

Millilerin, İngiltere ile yaptığı 10 resmi müsabakada henüz golü bulunmuyor. Ay yıldızlılar, güçlü rakibiyle çıktığı bu karşılaşmalarda 8 mağlubiyet 2 beraberlikle sahadan ayrılırken, ada karşısında kalesinde 31 gol gördü.

Bu arada Türkiye, İngiltere karşısında 14 Kasım 1984’te Candan Tarhan yönetiminde ve 14 Ekim 1987’de de Mustafa Denizli yönetiminde sahadan 8-0’lık farklı yenilgilerle ayrıldı. Ay yıldızlı ekibimiz İngiltere’ye 16 Ekim 1985’te Coşkun Özarı yönetiminde deplasmanda 5-0, 18 Ekim 1992’de de Sepp Piontek yönetiminde yine deplasmanda 4-0 yenildi.

SONUÇ MERAK EDİLİYOR

Türkiye, İngiltere’ye iki maçta 2-0’lık skorlarla yenilirken, ilkini 5 Eylül 1993’te iç saha maçında Sepp Piontek yönetiminde, ikincisini ise 2 Nisan 2003’te Şenol Güneş yönetiminde dış saha maçında aldı. İki karşılaşmada da sahadan 1-0’lık skorlarla mağlup ayrılan A Milli Takım iki maça da Sepp Piontek yönetiminde çıkmış. İlk maç 1 Mayıs 1991 yılında iç sahada, ikinci maçı ise 16 Ekim 1991’de dış saha oynamış.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Sepp Piontek’in yardımcısı olarak 1991-92-93 yıllarındaki İngiltere maçlarında görev alsa da, tek sorumlu olarak ilk maçını yarın oynayacak. Türkiye’nin Mustafa Denizli ile 29 Nisan 1987’de İzmir’de ve Şenol Güneş ile 11 Ekim 2003’te Kadıköy’de David Beckham’ın da penaltı kaçırdığı maçta iki 0 – 0 biten maçı var. Türk futbolunun yetiştirdiği iki ünlü teknik adamın 0-0 biten iki maçının ardından Fatih Terim’in yarın alacağı sonuç da merakla bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.