Türkiye'nin her yerine satılıyor; kilosu 50 TL!

Türkiye'nin her yerine satılıyor; kilosu 50 TL!

Sosyal medya üzerinden satışa sunuluyor.

 

Kars'ta, bir süre besiye alındıktan sonra kesilip tuzlanarak internet ve sosyal medya üzerinden satışa sunulan kazlar, kargo ile gönderildikleri şehirlerde talep görüyor.

Türkiye'de kaz yetiştiriciliğinin önemli merkezlerinden Kars'ta, bir süre besiye alındıktan sonra kesilip tuzlanarak internet ve sosyal medya üzerinden satışa sunulan kazlar, kargo ile gönderildikleri büyükşehirler başta olmak üzere ülkenin pek çok kentinde sofralara lezzet katıyor.

İlkbahar mevsiminde meralarda otlatılarak büyütülen, ekim ayından bu yana da besiye alınıp irileşmeleri için sadece arpa ile beslenen kazlar, kar yağışının ardından kesime alındı. Etinin lezzetli olması için kar yedikten sonra kesildiği belirtilen kazların daha sonra tuzlanıp kurutulma işlemi sonrası satışa sunulmaya başlandı.

Kars'ın yöresel lezzetlerin başında yer alan kaz eti, il ve ilçelerdeki lokantalar ile Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki oteller bölgesinde yerli ve yabancı turistlere servis edilmesinin yanı sıra yurdun dört bir yanına kargo ile gönderiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.