Türkiye’nin ve İzmir’in depremselliği düzenlenen toplantıda ele alındı

Türkiye’nin ve İzmir’in depremselliği düzenlenen toplantıda ele alındı

Urla Rotary Kulübü “Depreme Dayanıklı Yapılar ve Afet Risk Yönetiminde Yenilikçi Yaklaşımlar” konulu düzenlediği toplantıda İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Uğur Demir’i ağırladı.

Yer kabuğundaki ani kırılmalar sonucu meydana gelen ani sarsıntılardan oluşan deprem, Urla Rotary’nin “Dayanıklı Yapılar ve Afet Risk Yaklaşımında Yenilikçi Yaklaşımlar” konulu toplantısının gündemi oldu. İYTE Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Uğur Demir bir deprem ülkesi olan Türkiye’nin ve İzmir’in depremselliğini anlattı.

Dünyanın en hareketli fay hatlarından biri olan Kuzey Anadolu Fay hattının yıllar içerisinde pek çok sarsıntıya sebep olduğuna değinen Dr. Uğur Demir, İzmir’de 6 ile 7,2 arasında deprem üretebilecek olan 17 aktif fay hattı olduğunu belirtti. İzmir’de 7 ve üzerindeki bir depremde yaklaşık 75.000 binanın yıkılacağı veya ağır hasar göreceği beklendiğinin altını çizen Demir, depremler, yönetmelikler ve yapı stoku üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

Ülkemizdeki temel problemin beton dayanımı, donatı, etriye aralığı, eksenel yük (kapasite oranı) ve mevcut yönetmeliklerin bakış açısı olduğunu söyleyen Dr. Uğur Demir, risk yönetiminde önceliklendirmenin önemine dikkat çekti.rla Rotary Kulübü üyelerinin sorularıyla katkı sağladığı toplantıda Kulüp Başkanı Prof. Dr. Gökhan Aksoy, son günlerde artan depremlere karşı aydınlatıcı konuşmasından dolayı Dr. Uğur Demir’e teşekkür ederek konuğa Ege Orman Vakfı’ndan fidan bağışında bulundu.

urla-rotaryde-gundem-depreme-dayanikli-yapilar-ve-afet-risk-yonetiminde-yenilikci-yaklasimlar-foto-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.