Türkiye'ye bu yakışır!

Türkiye'ye bu yakışır!

Güreş'te büyük başar

Atasporumuz güreşte Türkiye başarılı bir Avrupa Şampiyonası’nı geride bıraktı. Bu şampiyonada özellikle de kadın güreşinde adate çağ atlandı... Grekoromende Rıza Kayaalp’in, ‘Asrın Güreşçisi’ Hamza Yerlikaya’nın rekorunu egale ederek kazandığı 8. Avrupa şampiyonluğuyla turnuvayı açan Ay-Yıldızlılar’ın madalya serisi diğer kategorilerde de devam etti. 

Özellikle de kadın güreşçilerimiz adeta şampiyonada damga vurdu. ‘Türk kadın tarih yazar’ gerçeğini bir kez daha ortaya koyan Ay-Yıldızlılar 1 güne 2’si altın olmak üzere tam 5 madalya sığdırdı... Ardından sıra serbeste gelmişti. İşte Türkiye’nin bu müthiş madalya serisi, şampiyonanın son gününde de sürdü.

Soner unvanını korudu

Turnuvada dün olimpiyat şampiyonu Taha Akgül ve olimpiyat 3.’sü Soner Demirtaş şampiyonluk için mindere çıktı. Önce 74 kiloda yarışan Soner Demirtaş altın için yarıştı. Demirtaş, finalde Fransız Khadjiev’i 2-0 mağlup ederek üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonu oldu. Merak edilen kapışma ise Taha Akgül’ün idi. Çünkü 125 kilodaki milli güreşçimiz sadece şampiyonluk değil, 2017 Dünya Şampiyonası finalinde kaybettiği Gürcü rakibi Geno Petriashvili’den rövanşı almak için mücadele verecekti. Kontrollü güreşen Taha, finali 2-1 alıp, 6. kez Avrupa şampiyonu olarak Türk sporcular arasında serbest stilde kendisine ait rekoru geliştirdi. 

Aynı gün ayrıca, 61 kiloda Recep Topal ve 92 kiloda Serdar Böke bronz madalyanın sahibi oldu. Serbest Güreş Milli Takımımız ayrıca genel klasmanda da 3.sırada yer aldı.

Toplamda büyük başarı

Geçen yıl yapılan Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 5 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazanan milliler, organizasyon tarihinde 1949’dan sonraki en büyük başarısını elde etmişti. Türkiye bu kez 5 altın, 8 bronz olmak üzere toplamdaki 13 madalyayla başarısı çıtasını yükseltmiş oldu.

1-420.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.