Türkiye'ye insan hakları dersi veremezler

Türkiye'ye insan hakları dersi veremezler

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 669 sayılı Kanun Hükmünde kararname ile ilgili konuşma yaptı.

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 669 sayılı Kanun Hükmünde kararname ile ilgili konuşma yaptı. Sürekli, FETÖ ile ilgili mücadelede, kesinlikle intikam duygusuyla değil adalet duygusuyla hareket ettiklerini, hiç kimsenin, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve Hükümetimizin, FETÖ ile mücadelede son derece başarılı çalışmalarına, işi sulandırarak gölge düşüremeyeceğini kaydetti. Sürekli ayrıca İnsan hakları konusunda bir çok vukuatı bulunan Avrupa ve Amerika’nın Türkiye’ye  insan hakları  dersi veremeyeceğine dikkat çekti. 

15 Temmuz gecesi bir kalkışmanın olduğunu ve Türkiye’nin uçurumdan döndüğünü ifade eden Sürekli şöyle konuştu:

“Bu ortamı fırsat bilen diğer, devlete kastetmiş terör örgütleri de temizlensin istiyoruz. Devlet bu kalkışmaya karşı refleks gösterdi, savunmasını gösterdi. İşte  bu yüzden kanun hükmünde kararnamelerle bunların gereklerini yerine getiriyoruz. Bir daha kamu otoritesine karşı böyle kalkışma olmasın, bir daha istila girişimi olmasın, Kırk yıldır sinsice devlete sızan bu hain, alçak FETÖ terör örgütü devletten temizlensin istiyoruz. Ancak biz bu mücadeleyi yaparken milyonlarca mağdurdan bahsetmek doğru değildir. Bu düzenlemeleri Hükûmetimiz yaparken nasıl hareket ediyor? Hükûmetimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız da çok net ifade etti,  Biz burada intikam duygusuyla değil, merhamet duygusuyla değil, adalet duygusuyla hareket ediyoruz, etmeye çalışıyoruz.

FETÖ'yle yapılan bu mücadelede, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Hükûmetimizin ve devlet organlarının, başarıyla yürüttüğü bu mücadeleye kimse gölge düşürmesin. Tabii ufak tefek aksaklıklar olabilir, kamu kurumunda binlerce ihraçla uğraşıyoruz. Kurumlarımızı ben buradan tebrik ediyorum, gerçekten çok çok büyük oranda isabet vardır bu çalışmalarda. Mağduriyet edebiyatı yapılıyor. Sayın Başbakanımızın da deyimiyle: "Esas olan mağdur, 246 şehidimizin yakını, gazilerimiz, milletimizdir"

Avrupa’nın ve Amerika’nın Türkiye’ye insan hakları dersi vermeye çalıştığını ifade eden Sürekli, “Türkiye’nin OHAL’ ini eleştiren Fransa’nın iki terör olayı nedeniyle bir  yıldır, OHAL  sürdürüyor. Bin 294 sığınmacıyı ülkelerine kabul etmemek için referandum yapan Macaristan mı bize yol gösterecek, onlar mı bize insan haklarını öğretecek veya FETÖ'ye kucak açan Amerika Birleşik Devletleri mi bizim buradaki OHAL'imizi eleştirecek? Hiçbirinin hakkı yok. Biz refleksimizi gösteriyoruz, kendimizi korumak için gerekeni yapıyoruz, onlar kendi işlerine baksınlar, kendi ülkelerindeki insan hakları ihlallerine kendi demokrasilerine baksınlar ”dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.