Türkiye'yi Dünya'ya Rezil Etti

Türkiye'yi Dünya'ya Rezil Etti

Türkiye milli kadın halter takımı sporcusu Türkiye'yi dünyaya rezil etti.

Kadınlar halter sporun Türkiye'ye çok defa madalya kazandırmış bir isim olan Nurcan Taylan 1999'da doping yaptığı gerekçesiyle men cezası verilmişti. 17 yıl boyunca Türkiye turnuvalarına katılamayan Taylan, 2011'de uluslararası bir yarışmada dopingli çıkmıştı. Verilen 4 yıl cezanın 2 yıl olarak güncellenmesiyle 2013'te tekrar haltere dönen Nurcan Taylan'a geçtiğimiz günlerde gönderilen bir yazı ile büyük şok yaşatıldı.

Ömür boyu men edilebilir

3 defa doping cezası alan Taylan'dan alınan örnekler üzerinde değerlendirme yapılmasının ardından 4. ceza da yolda. IWF tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde ömür boyu men cezası alarak halter kariyerine veda edecek. Taylan daha önce gündeme özel izinle katıldığı Atina Olimpiyatları'nda 48 kiloda dünya şampiyonu olarak adını tarihe yazdırmıştı. 2008'de hiçbir başarı yakalayamamasına rağmen doping kullandığı belirlenen Taylan, muhtemel olarak ağır bir cezaya tabii tutulacak. Dopingten sabıkalı olan Nurcan Taylan 1 olimpiyat, 1 dünya ve 6 Avrupa şampiyonluğu elde etmiş durumda. 

Türkiye'yi dünyaya rezil etti...

Arka arkaya bu kadar çok doping cezası alan Nurcan Taylan uluslararası mecrada cezaya çarptırılan Nurcan Taylan Türkiye'yi bütün dünyaya rezil etmiş oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.