TURKRENT'ten Cazip fiyatlarla otomobil kiralama

TURKRENT'ten Cazip fiyatlarla otomobil kiralama

TURKRENT, stoklarındaki otomobilleri ÖTV artışından etkilenmeden cazip fiyatlarla alıcılarla buluşturuyor

Geçtiğimiz gün yapılan ÖTV artışıyla ilgili sektör temsilcileri görüş bildirmeye devam ediyor. Kurumsal otomobil kiralama firması TURKRENT’in CEO’su Barkın Pınar da konuyla ilgili önemli yorumlarda bulundu.  Hükümetin neden ÖTV artışı yaptığını, söz konusu artışın fiyatlara ve kiralamaya nasıl etki edeceği gibi soruları yanıtlayan Pınar, “Hükümet, maliye politikasında bir değişiklik yapıyor. Bu değişiklik yüksek fiyatlı ithal otomobillere olan talebin düşük ÖTV oranına sahip otomobillere yönelmesi için yapılıyor. Bu kapsamda yüksek fiyatlı otomobillerin daha az oranda ithal edilmesi ve yerli otomobil satışının artması isteniyor” diye konuştu.

İlgili artış ile pazarın yaklaşık yüzde 60’ını oluşturan, piyasada satış fiyatı ortalama 212 bin TL üzeri otomobillerde yüzde 12,5 ila yüzde 23 arasında bir artışın olduğunu söyleyen Barkın Pınar, pazarın yüzde 40’ını oluşturan, piyasada satış fiyatı ortalama 212 bin TL’ye kadar olan otomobillerde ise yüzde 3 ila 6 arasında düşüş olduğunu belirtti. 

ÖTV artışının kiralama sektörüne de yansıyacağını söyleyen Barkın Pınar, “Şu an bu alanda bir fırsat var. Kiralama şirketlerinin ellerinde otomobil varsa bu araçlara sözleşme yapmak için avantajlı bir dönem. Çünkü kiralama şirketleri de yeni satın alacakları otomobilleri yüksek fiyattan alacaklar. Bu da kiralama fiyatlarına etki edecek.  Kiralama yapmak isteyenler, stoğu olan kiralama firmalarını tercih edebilirler. Sonrasında üst ÖTV baremindeki araçların kiralama fiyatlarında yüzde 5 ila 10 arasında artış olacak” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.