TYF 2021 Şampiyonası’nda ödüller sahiplerini buldu

TYF 2021 Şampiyonası’nda ödüller sahiplerini buldu

Türkiye Yelken Federasyonu’nun 2021 yılı Faaliyet Programı’nda yer alan TYF 2021 Optimist Türkiye Şampiyonası, Bodrum'da tamamlandı ve ödüller sahiplerini verildi.

B.B. Bodrumspor Yelken Şubesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen şampiyonada dereceye girmeye hak kazanan yelkencilere ödülleri verildi. Ödül töreninde konuşan Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak şampiyonanın düzenlenmesinde emeği geçen Bodrum Kaymakamlığı’na, Bodrum Belediyesi’ne ve ev sahibi B.B. Bodrumspor Yelken Şubesi’ne teşekkür etti.

Başkan Akdurak “2022 yılında onlarca ülkeden yüzlerce sporcuyu Bodrum’da dünya şampiyonasında ağırlama gururunu yaşayacağız. Eminim buradaki gibi güzel bir atmosferde dünyaya unutulmaz bir şampiyona yaşatacağız. Bu tür uluslararası şampiyonalarla Bodrum’un güzelliğini gözler önüne sermeye ve dünyanın en iyi yelkencilerini ağırlamaya devam edeceğiz. Bu konuda çabalarımız hiç bitmeyecek” diye konuştu.

2.jpg

Çok güzel bir haftayı geride bıraktıklarını ifade eden Başkan Akdurak “Deniz üzerinde mükemmel yarışları sağlayan yarış kurulu ve hakem arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. En büyük tebriğim sporcularımıza. Bu güzel sporu yaptıkları için hem yarışmaya katılan bütün sporcularımızı hem de ailelerini tebrik ediyorum. Bu yarışımız milli takım seçmenin ilk ayağı. Onlara çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum” dedi.

Başkan Özlem Akdurak “Bodrumumuzun, bütün ülkemizin kıyılarının her geçen gün daha çok yelkenciyle dolması en büyük amacımız. Tüm çabamız bu yönde” diyerek sözlerini tamamladı.

Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, konuşmasında sporun her dalının çok özel ve çok güzel olduğunu ve insani gelişimde madden ve manen çok büyük katkıları olduğunu vurgularken, “Çocuklarımızın geleceği, ileride ülkemizi temsil edecek gençlerin sporla büyümesi bizim için artı ve büyük bir gurur. Bu sebeple tüm sporcularımızı tebrik ediyorum gözlerinden öpüyorum” dedi. Kaymakam Bayar “2022’de gerçekleşecek dünya şampiyonasına hızlı bir şekilde hazır olup uluslararası sporcuları bekleyeceğiz. Bu yarışma bir sonraki yıllar için referans olacaktır. Biz gelen misafirlere tüm imkanlarımızı sağlayacağız” diye konuştu.

1.jpg

Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara ödülleri Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, Başkan Vekili Ceyhun Üstüner, MHK Başkanı Hakan Kütük ve Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm tarafından verildi. Optimist Junior Kızlar kategorisinde B.B. Bodrumspor Yelken Şubesi’nden Ege Naz Aydın birinci sırayı alırken Foça Yelken İhtisas Kulübü’nden Deniz Eraslan ikinci ve Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü’nden Melis Bolat üçüncü oldu.

Optimist Junior Genel kategorisinde İstanbul Yelken Kulübü’nden Can Üçsel birinci oldu. Fenerbahçe Doğuş Yelken’den Sinan Uslu ikinci, B.B. Bodrumspor Yelken Şubesi’nden Ege Naz Aydın üçüncü, Ahmet Efe Çanakçı dördüncü ve Teos Yat Yelken Kulübü’nden Toprak Çağlayan beşinci sırayı aldı. Optimist Kızlar kategorisinde Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Medine Havva Tatlıcan birinciliği, Yalıkavak Yelken Kulübü’nden Derin Bartan ikinciliği ve Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Defne Isabel Ramirez Zambrano üçüncülüğü elde etti.

3.jpg

Optimist Genel kategorisinde ise Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Medine Havva Tatlıcan birinci sırada yer alırken Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Görkem Arda Koçak ikinci, Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü’nden Kutsal Güneş Kurnaz üçüncü, Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Ali Poyraz Özdemir dördüncü ve Ege Erdemli beşinci oldu. Şampiyonanın En Küçük Sporcu Özel Ödülü B.B. Bodrumspor Yelken Şubesi’nden Deniz Acele’ye verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.