UBE kurucu hocalarından Prof. Dr. Karaoğlan emekli oldu

UBE kurucu hocalarından Prof. Dr. Karaoğlan emekli oldu

Ege Üniversitesi (EÜ) Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü (UBE) kurucuları arasında yer alan öğretim üyesi Prof. Dr. Bahar Karaoğlan için  “Emeklilik Töreni” düzenlendi.  

Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü Seminer Salonu’nda düzenlenen törene Enstitü Müdürü Prof. Dr. Serdar Korukoğlu, UBE kurucu öğretim üyeleri, akademisyenler, idari çalışanlar ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Serdar Korukoğlu, “Yıllar gelip geçiyor, hocalarımız emekli oluyor. Bizler de bir gün emekli olacağız ve bizlerin ardından gelen yeni bir nesil yetişiyor. Hocamızın yetiştirdiği değerli öğrenciler artık bu bayrağı taşımada önemli bir görev üstleniyorlar. Hocamızı emekli ediyoruz ama her daim kendisinin bilgi birikiminden faydalanacağız, kapımız hep açık. Enstitümüze değerli katkılarından dolayı hocamıza teşekkür ediyor, ailesi ve sevdikleri ile güzel bir emeklilik yaşamı diliyorum” dedi.

++ege--bahar-karaoglan-emeklilik-toreni--(4).jpg

Meslek hayatında çalışma arkadaşları ile hep bir aile gibi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Bahar Karaoğlan, “Bu kurumda ekmeğine, arkadaşına saygı duyan insanlar ile bir arada çalıştım. Bu bakımdan kendimi sonsuz derecede şanslı hissediyorum. Kendimi gerçekten buraya, bu mesleğe ait hissediyorum.  Bu çatı altında çok güzel günlerim geçti. Sevdiğim bir işi yapmışım, bu herkese nasip olmuyor. Meslek hayatım boyunca hep daha iyisini yapmaya çabaladım. Öğrencilerimden çok şey öğrendim. Bu süreçte verdiğim kadarının daha çoğunu da aldım. Burada bulunan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Törende Prof. Dr. Karaoğlan’ın meslek hayatına ilişkin bir sunum gösterisi gerçekleştirildi. Tören sonunda Prof. Dr. Korukoğlu tarafından Prof. Dr. Karaoğlan’a “Teşekkür Plaketi” ve hediyeler verildi. Prof. Dr. Karaoğlan,  konuklar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Prof. Dr. Bahar Karaoğlan Kimdir?

Prof. Dr. Bahar Karaoğlan, Boğaziçi Üniversitesi  Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden 1977 yılında mezun oldu. 1979 yılında Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Prof. Dr. Karaoğlan, 1992 yılında ise Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinde “İlkokullar İçin Bilgisayara Dayalı Öğrenme Ortamları” tezi ile doktorasını bitirdi. 2002 yılından beri Ege Üniversitesi’nde profesör olan Prof. Dr. Karaoğlan pek çok akademisyen, lisans ve lisansüstü öğrenci yetiştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.