Uber uygulamasına yakında bu özellikler geliyor

Uber uygulamasına yakında bu özellikler geliyor

Uber üzerinden artık araç da kiralamabilecek. Otomobil paylaşma girişimi Getaround ile iş birliğine giden Uber, 'Uber Rent' adlı özelliğiyle kullanıcılarına araç kiralama hizmeti de sunacak.

Uber, bisiklet kiralama servisini ABD'de başlatmıştı Şirket, servis için bu alanda şehirdeki tek izinli kuruluş olan JUMP'ı satın almıştı. Uber'in CEO'su Dara Khosrowshahi, UBER üzerinden araç kiralama sisteminin çalışmalarına da başladıklarınıı duyurdu. Khosrowshahi, Uber'in uzun vadede şehirlere daha fazla şey sunacağını ifade etti.

Otomobil paylaşma girişimi Getaround ile işbirliğine giden Uber, Uber Rent isimli yeni servisiyle kullanıcıların en yakındaki kiralık Otomobillere ulaşmasını sağlıyor. Bu servis Uber'in uygulamasıyla birkaç saatliğine veya bütün gün arabaya ihtiyaç duyan herkesin kullanımına sunulacak.  Uber'den kiralanan araçlar, şahsi araçlar olacak.

Uber Rent şimdilik sadece San Francisco'da kullanıma sunuldu. Ancak her şey yolunda giderse, sonunda Boston, New Jersey, Portland ve Washington DC gibi Getaround tarafından sunulan diğer şehirlerde sistem kullanıma sunulacak.  Şirketin CEO Sam Zaid, Uber ile yapılan bu işbirliğini nihai bir satın alma için bir seçim olarak görmüyor. “Sonuçların ne olabileceğini bilemiyorum. Getaround, Jump'tan çok daha uzun süredir devam ediyor. Biz çok daha olgun bir şirketiz." dedi.

Uber toplu taşıma işine de giriş yapmayı planlıyor. Uber, toplu taşıma araçlarına daha fazla bağlantı sağlamayı taahhüt ettiğini söyledi. Şirket, Uber kullanıcılarının uygulamaya geçiş biletlerini satın almalarını ve kullanmaları için Londra merkezli mobil bilet şirketi Masabi ile bir anlaşma imzaladı. Bu sayede biletler, UBER uygulaması üzerinden satın alınabilecek. İki şirket pazarlarda Masabi'nin Uber'e entegrasyonunun hangi sistemlerde çalışabileceği konusunu araştırıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.