Üç partinin yöneticileri 'Evet' için buluştu

Üç partinin yöneticileri 'Evet' için buluştu

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan ile Ak Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, 16 Nisan'da düzenlenecek referandum öncesi bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

BBP ilçe teşkilatının ev sahipliğinde, Torbalı Kır Kahvesi'nde düzenlenen oturuma BBP İzmir İl Başkanı Erdem Öksüz, Ak Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, BBP Torbalı İlçe Başkanı Zülküf Güldoğan, MHP Torbalı İlçe Başkanı Muhammed Oral ve çok sayıda parti mensubu katıldı.Önce konuşmaların ardından da soru cevap şeklinde istişarelerin yapıldığı etkinlikte söz alan BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, Ege Bölgesi'deki illeri gezerek ''Evet'' kampanyasına destek verdiklerini ifade etti.Parti kararının açıklandıktan sonra Anayasa değişikliğinin 18 maddesinin değişikliğine ''Evet'' dediklerinden sonra çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren BBP Genel Başkanı Gürhan, ''Yeni sistemdeki tüm vesayetlerin yok edilip, yetki millete geçecek. Milletimiz evet derse Türkiye yeni sistemle yönetilmeye başlayacak. Devletin istiklali ve istikbali için verdiğimiz kararın arkasında duruyoruz. Milletimiz her zaman en doğru kararı vermiştir. Buna kimsenin şüphesi olmasın'' diye konuştu.

KARLOFÇA'NIN SONA ERİŞİ HUKUKEN TESCİLLENECEK

Siyasi tabelaların ayrı olmasının bir fark yaratmayacağını, vatana millete dair bir mesele olduğu zaman hep birlikte olunduğunun altını çizen Ak Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık ise, Meclis Darbe Komisyonu'nda görev yaptığını söyledi.15 Temmuz sürecinden sonra yaşananlar hakkında uzun uzun bilgi veren Ak Partili Kocabıyık, ''BBP ve MHP'nin 16 Nisan'la ilgili verilen kararı bizim için çok değerli ve doğru kararlardır. Türk tipi cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için yapılacak referandum, 1699 Karlofça Antlaşması'ndan bu tarafa bu milletin yaptığı, yapacağı en önemli iştir. 16 Nisan'da eveti çıkarabilirsek Karlofça'dan bu yana devam eden gerileme, duraklama dönemi fiilen sona erecek, hukuken sona erecek. Son 15 yılda bu makus talihi önemli ölçüde yenmiştik, ama alacak yol var. 16 Nisan'da bunu hukuken tescillenecek. En geniş çerçevede referandum budur'' dedi.

ASIL MESELE MASADA OTURMAK

Emperyalist devletlerin müslüman coğrafyayı yüz sene önce kurdukları masada paramparça ettiğini söyleyen  Ak Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, ''Bizi o zaman masaya oturtmadılar. Batum'u, Halep'i, Kerkük ve Musul'u, Batı Trakya'yı kaybettik. Buralar Misak-ı Milli sınırları içindeydi. Yüz yıldır o toprakları sömürüyorlar. 1991'deki ABD müdahalesinden bu tarafa 5 milyon müslüman öldürüldü. Aradan yüz yıl geçti. Bugün ise aynı devletler bu toprakları ufaltıp, küçültüp bir 50 sene daha yönetmenin peşine düşüyor.  Suriye'de, Irak'ta bunu görüyoruz, masayı kurdular. Bu sefer Türkiye masada yer almak için ciddiyetini gösterdi. Hem bunu söyledik, hem de bu masada neyin olup neyin olamayacağını söyledi. Bizi masaya oturtmamak için bir süreç başlatıldı. Gezi olayları Türkiye'Nin 130 milyar dolarlık yatırımları üzerine başladı, 2012'de Fetö savcısı MİT Müsteşarını hapse atmak istedi, 17-25 Aralık'ta yargıdaki Fetö örgütü hükümet darbesi yapmaya kalktı, ardından MİT tırları olayıyla Türkiye, Lahey adalet divanına sokulmak istendi. Bu sürecin son ayağı 15 Temmuz'daki işgaldi. Bu darbe değil işgaldir. Nusaybin'deki hendek kazma olayları da işgal amaçlıdır. Türk Milleti'nin çıkarlarını korumalıyız. 16 Nisan'da oylayacağımız mesele esasen budur. O masaya güçlü oturmak için sandıktan 'Evet' oyunu çıkaracağız'' şeklinde konuştu.

YAZICIOĞLU DA EVET DERDİ

Ak Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, bir basın mensubunun ''BBP'nin kurucu başkanı rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu bugün yaşasaydı sizce referandumda ne oy verirdi sorusuna'' şöyle yanıt verdi: Ben Rahmetli Yazıcıoğlu'nun kesinlikte ''Evet'' diyeceğini düşünüyorum. O'nu iyi ve yakından tanırdım, bir samimiyetimiz vardı. Yazıcıoğlu ülke ve millet çıkarlarını çok iyi bilen biriydi. O'da tartışmasız evet derdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.