Üç ülkeden daha kötü haber!

Üç ülkeden daha kötü haber!

Bahreyn ve Afganistan ülkede ilk koronavirüs vakasının görüldüğünü duyururken, Kuveyt de, İran'ı ziyaret eden 3 kişide virüse rastlanıldığını açıkladı. 

Afganistan, Bahreyn ve Kuveyt Sağlık Bakanlıkları, rastlanılan virüslerin İran kaynaklı olduğunu belirtti. İran'da da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye çıktı. Enfekte kişi sayısı ise 47 oldu.

Çin Wuhan kentinde 2019'un son ayında ortaya çıkan coronavirüs (Covid-19) dünyaya yayılmaya devam ediyor. Virüs dolayısıyla hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 594'e ulaşırken, vaka sayısı 80 binlere dayandı.

Virüsün görüldüğü ve hızla yayıldığı son ülke ise İran. Türkiye, İran'da vakaların ve ölümlerin artmasının ardından bu ülke ile olan tüm sınır kapılarını kapattı. Hava seferleri de tek taraflı olarak durduruldu. TCDD'den yapılan açıklamada ise "Türkiye-İran arasında işleyen tren seferleri durduruldu" ifadelerine yer verildi.

Bahreyn'de ilk koronavirüs vakasının görüldüğü ülkenin resmi haber ajansı BNA tarafından duyururken, Kuveyt resmi haber ajansı (KUNA) da, İran'ın Meşhed kentini ziyaret eden ve ülkeye dönen 3 kişide virüse rastlanıldığını açıkladı.

Bahreyn Sağlık Bakanlığı, virüse yakalanan kişinin İran'dan döndüğünü açıkladı. Kuveyt Sağlık Bakanlığı ise, virüse yakalanan üç kişiden birinin Suudi Arabistan, diğerinin Kuveyt vatandaşı olduğunu belirtti. Üçüncü kişinin ise uyruğu hakkında şu anlık bir bilgi bulunmadığını kaydetti.

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, enfekte olan Suudi vatandaşın tamamen iyileşene kadar Kuveyt'te kalacağını duyurdu.

Afganistan Sağlık Bakanlığı da, ülkede ilk koronavirüs vakasının görüldüğünü açıkladı. Bakanlık vakanın İran kaynaklı olduğunu belirtti.

Irak, Kuveyt yetkililerinin isteği üzerine Safvan sınır kapısını kapattı. Kuveyt Limanlar Kurumu ise, ikinci bir emre kadar, İran'dan gelen gemilerin ülkeye girişini engelledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.