"Ucuz yemek canından etmesin"

"Ucuz yemek canından etmesin"

Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, hastanelerde çıkan kalitesiz ve hijyenden uzak yemeklerin insan sağlığını tehdit ettiğini açıkladı.

İzmir'deki kamu hastanelerinde uygulanan taşımalı yemek sistemi, sağlık çalışanlarının ve hastaların sağlığını tehdit etmeye başladı. Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, hastanelerde çıkan kalitesiz ve hijyenden uzak yemeklerin insan sağlığını tehdit ettiğini açıkladı. Yıldırım, "Ucuz yemek sağlıkçıların ve hastaları canından etmesin, bir an önce tedbir alınsın" dedi. 

İKİ HASTANEDE SAĞLIKÇILAR VE HASTALAR ZEHİRLENDİ

Hastanelerde verilen taşımalı yemek hizmetiyle ilgili son günlerde personelden ciddi şikâyetler aldıklarını ifade eden Özgür Yıldırım, 11 Kasım tarihinde Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi ve İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gece nöbetine kalan 100'e yakın sağlık çalışanının akşam yemeğinden sonra zehirlendiğini söyledi. Çocuk Hastanesi'nde görevli olanların Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde, Bozyaka Hastanesi'nde zehirlenen çalışanların ise kendi hastanelerinde tedavi altına alındıklarını söyledi. Zehirlenen personel sayısının yüksek olması nedeniyle hastalara sağlık hizmeti verecek yeterli sayıda sağlık çalışanı kalmadığını belirten Yıldırım, hastane yönetimlerinin sorunu çözmek için izinli personeli 'acil' olarak hastaneye çağırdıklarını belirtti. Yaşanan bu vahim tablonun taşımalı yemek sistemi nedeniyle hem sağlık çalışanlarının hem de hastaların sağlıklarını tehdit etmeye başladığını ortaya koyduğunu anlatan Yıldırım,  "İzmir'deki hastanelerde yürütülen taşımalı yemek sistemine bir an önce son verilmelidir. Hastanelerde yemekten kar edeceğim mantığıyla ihalelerde en düşük fiyatı veren firmalara ihale verilmektedir. Firmalar da kalitesiz, hijyenden uzak yemek çıkartmaktadırlar. Kalitesiz yemek, sağlık çalışanlarını ve hastaların sağlığını tehdit ediyor. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Yaşanan son olayda sağlık çalışanlarımız ve hastalarımız mağdur olmuşlardır. Durum daha da kötüye gidebilirdi. Bu olay yöneticilere bir ders olmalı" dedi. 

YEMEK SİSTEMİ ACİL DEĞİŞMELİ 

Başkan Yıldırım, şunları söyledi: "Kalitesiz yemek uygulaması hastane çalışanlarının, hastaların ve yakınlarının sağlıklarını tehdit eder hale gelmiştir.  Yemeklerin hastane hastane dolaştırılarak dağıtılması hijyen sorununu da beraberinde getirmektedir. Kaplardan kaplara aktarılan yemeklerin bozulma riski de artmaktadır. Tüm bu olumsuz etmenler, yemek zehirlenmelerine yol açabilmektedir. Güney ve Kuzey Genel sekterlikleri, İzmir Sağlık Müdürlüğü gerekli adımları atarak, bu sistemi devreden çıkartmalıdır. Sağlık Bakanlığı'nın da bu çarpık sisteme seyirci kalmayacağını düşünüyoruz. Bir an önce hastanelerin kendi yemekhanesinde, temiz ve hijyen bir ortamda sıcak yemek hazırlanmalıdır. Bu sistemin yerine sağlıklı, kaliteli, hijyen yemek sunumunu sağlayacak bir sistem üzerine çalışma yapılmalıdır" dedi. 

HALK SAĞLIĞI ÖRNEK

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde yemeklerin kurum bünyesinde hazırlandığını ifade eden Yıldırım, "Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde kaliteli ve sağlıklı yemek çıkartılıyor. Müdürlük, bu çalışmasıyla diğer kurumlara örnek olmalıdır. Müdürlük taze ürünleri kendi alıp, bünyesinde yemekleri hazırlamaktadır" diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.