UEFA Galatasaray'ın Savunmalarını Tek Tek Cevaplandırdı

UEFA Galatasaray'ın Savunmalarını Tek Tek Cevaplandırdı

UEFA Finansal Fair Play (FFP) Yargı Komisyonu yazılı bir açıklama yaparak, Galatasaray'a verilen bir yıllık cezanın nedenlerini sıraladı.

UEFA'nın verdiği cezayla 1 yıl Avrupa Kupalarından men edilen Galatasaray Spor Kulübü tarafından men cezasına itiraz kabul edilmediği gibi Galatasaray'ın savunmalarına ne cevaplar verdiği de açıklanıldı. İtiraz, Galatasaray'ın sunduğu gerekçeleri UEFA tarafından tek tek cevaplandırılarak reddedildi.

Galatasaray'ın Avrupa kupalarından reddedilmesinin ardından UEFA tarafından sunulan gerekçeli karar da açıklandı. Galatasaray Spor Kulübü'nden yapılan savunmalar Kulüpler Finansal Kontrol Kurulu Yargı Komisyonu tarafından tek tek cevaplandırıldı. Yapılan itirazların uygun olmadığını belirten UEFA, hem sarı kırmızılı takımın hem de Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik şartları tek tek değerlendirdi.

Men edilen sarı kırmızılı takımın, şike iddiaları dolayısıyla futbol gelirlerinin olumsuz etkilendiği savunmasına Avrupa Futbol Federasyonları Birliği, Galatasaray'ın gelirlerinin geçtiğimiz 3 yıl içerisinde yükseldiğini belirttiği cevabıyla yanıtladı. Dolar ve Euro'daki artışlardan kaynaklı olarak ödemelere yansıdığı iddiasına ise, yerli ve genç oyunlara TL verilebileceği cevabı verildi.

Passolig'in gelmesiyle beraber taraftarların ve taraftarlardan gelen gelirlerin azaldığı gerekçesine UEFA'dan tüm Avrupa'da da elektronik bilet olduğu yanıtı geldi. Dünyanın ve Türkiye'nin içerisinde de bulunan son dönem olayları sebebiyle, ekonominin sıkıntılı olduğunu belirten sarı kırmızılı ekibe UEFA yine olumsuz cevap vererek, Türkiye ekonomisindeki büyümenin Avrupa ülkelerinin bir çoğundan fazla olduğu yanıtı geldi.

"Bir kez daha uyum gösterilmezse, dava yeniden bize taşınabilir"

Öte yandan açıklamada Galatasaray Futbol Kulübü'nün hala Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin gözetiminde tutulduğu belirtilirken, 95 milyon Euro'dan 80 milyon'a düşen maaş ve ödemelerin 65 milyona düşürüleceği belirtilerek; “Kulübün izlenmesi devam etmektedir. Bir kez daha uyum gösterilmezse, dava yeniden bize taşınabilir

Galatasaray Spor Kulübü, alınan cezayla ilgili Spor Tahkim mahkemelerine gitmişti. Konuyla ilgili olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu da bilgilendirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.