“Ülkemizin bilim bayrağını daha ileriye taşımak istiyoruz”

“Ülkemizin bilim bayrağını daha ileriye taşımak istiyoruz”

Ege’de “Web of Science Akademik Atıf Dizinleri Kullanıcı Eğitimi” semineri verildi

Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi kullanıcı eğitimleri devam ediyor. Ege Üniversitesi  Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Nuri Bilgin Konferans Salonu’nda  “Web of Science Akademik Atıf Dizinleri Kullanıcı Eğitimi” gerçekleştirildi. Eğitime katılan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi Kütüphanesi fiziki yapısı ve kaynakları ile bölgemizin ve ülkemizin önde gelen üniversite kütüphaneleri arasında. Kütüphanemiz üniversitemizin büyümesi ve teknolojik değişimlerin paralelinde sürece uyum sağlayarak gelişimini sürdürüyor. Bu doğrultuda Ege Üniversitesi Kütüphanesi’nin bütçesini 3 katına çıkardık. Ülkemizin bilim bayrağını daha ileriye taşımak istiyoruz” dedi.

Oturum Başkanlığını Kütüphane Daire Başkanı Ali Cemal Demir’in yaptığı  semineri  Erman Karabulut   verdi. Web of Science Akademik Atıf Dizinleri Kullanıcı Eğitimi Programını tanıtan Erman Karabulut, “Web Of Science, tüm elektronik kaynaklardan farklı olarak sizlerin ihtiyaç duyduğu alanla, bir yazarla ya da bir üniversite ile ilgili kimlerin ne kadar çalışma yaptığına bakar ve bu çalışmalara ne derece önem verildiğini gösterir” dedi. Programın asıl amacının kapsamlı bir literatür taraması olduğunu belirten Karabulut, Web of Science ile 15 bin dergi arasından 60 dergide literatür taraması yapılabildiğini ve son eklenen indekslerle birlikte bu sayının 110’a çıktığını ve programın açık kaynak olduğunu belirtti.

Karabulut, “Web of Science programının en önemli özelliği Türkiye’de yayınlanmış akademik teşvikle birlikte kabul edilen en önemli kaynaklardan birisi olması. Ege Üniversitesi’nin en önemli avantajı, kitap indekslerine ve atıflarına yer vermiş olmasıdır. TÜBİTAK ULAKBİM aracılığıyla sizlere Web of Science sağlanır. Ancak kitaplara ait indeksler kurumların ayırmış olduğu özel bütçelerle sizlere aktarılır. Ege Üniversitesi Kütüphanesi kitap atıfları sağlamak için ekstra bir bedel ödemiştir. Türkiye’de çok az üniversitede bu imkan vardır. 2005’ten beri bütün indeksler buradadır” diye konuştu.

“Ege Üniversitesi Kütüphanesi’nin bütçesini 3 katına çıkardık”

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi Kütüphanesi fiziki yapısı ve kaynakları ile bölgemizin ve ülkemizin önde gelen Üniversite kütüphaneleri arasında. Kütüphanemiz Üniversitemizin büyümesi ve teknolojik değişimleri paralelinde sürece uyum sağlayarak gelişimini sürdürüyor. Mesleki alandaki gelişmeler, olanaklar çerçevesinde uygulamalı olarak üniversitemiz araştırmacılarına sunuluyor. Bizde kaliteli öğretim üyelerimizle öğrenciler yetiştirmek ve ülkemizin geleceğine katkı sunmak için 7/24 çalışıyoruz. Bu doğrultuda Ege Üniversitesi Kütüphanesi’nin bütçesini 3 katına çıkardık. Akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin buradaki aktiviteleri değerlendirmelerini ve buradaki imkânlardan faydalanmalarını çok önemsiyorum. Ülkemizin bilim bayrağını daha ileriye taşımak istiyoruz. Bunun için çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Araştırmacılarımızın önünü açmak işlerini kolaylaştırmak için yeni programlar kullanıyoruz” dedi.

Daha sonra katılımcılara programın geniş kapsamlı tanıtımını yapan Erman Karabulut, katılımcı ve eğitimcilerin sorularını cevaplandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.