Ulu önder Atatürk, MTK’da  saygıyla anıldı

Ulu önder Atatürk, MTK’da saygıyla anıldı

MTK'da hayat 9'u 5 geçe durdu

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk vefatının 79'uncu yıldönümünde Moda Tekstil Konfeksiyoncular Sitesi'nde (MTK) düzenlenen törenle anıldı.

Sitede görevli çok sayıda görevli personelin de hazır bulunduğu tören 9'u 5 geçe gerçekleştirilen bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Atatürk sevgisi her geçen yıl büyüyor

Saygı duruşunun ardından topluluğa seslenen MTK Yönetim Kurulu Başkanvekili Abdullah Salkım, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılalı 79 yıl olmasına rağmen onun eşsiz öngörüsü sayesinde Türk insanının kalbindeki yerinin her geçen yıl güçlenerek sağlamlaştırdığını söyledi.

Çağdaş Türkiye'nin baş mimarı

Atatürk'ün Türk milletine aşıladığı özgürlük, aydın toplum ve vatanseverlik duygularıyla bugünkü çağdaş Türkiye'nin temellerinin attığını ifade eden Abdullah Salkım, Büyük Devlet Adamı Ulu Önder Atatürk; 79 yıl önce bugün, bize kurduğu, bizim de yükseltmek zorunda olduğumuz, Cumhuriyeti ve ilkelerini bırakarak sonsuzluğa intikal etti. Sizin yolunuzdan ayrılmayacağız, yüce hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz” diye konuştu.

Törene katılanlar ise site içinde bulunan Atatürk Anıtı’na karanfiller koyarak ayrıldı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.