ULUSLARARASI KADINLAR MARMARİS BULUŞMASI 10. YILINDA

ULUSLARARASI KADINLAR MARMARİS BULUŞMASI 10. YILINDA

Marmaris Belediyesinin ilk kez sponsor olduğu Uluslararası Kadın Yelken Haftası’nın ana konusu Kadın Erkek arasında Fırsat Eşitliği oldu.

Marmaris merkezli Womens’ Sailing  School ( Kadınlar Yelken Okulu), bu yıl 10.sunu düzenlediği, “Uluslararası Kadınlar Yelken Haftası” etkinliğinde bu kez slogan,”Renkleri birleştirmek, Kadınları birleştirmek için Rengarenk Yelken Açıyoruz.” oldu.
Marmaris Belediyesi ana sponsorluğunda, Netsel Marina çıkışlı gerçekleşen ve önceki yıllarda Meme Kanseri, Organ Bağışının Önemi, Kadına Şiddet, Çocuk İstismarı gibi konulara dikkat çeken, Marmarisli Neslihan Karayel’in kurduğu  Womens’ Sailing  School; bu yıl 10.sunu  14 - 21 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdiği etkinlikte; Rusya, Belçika, Almanya, Hollanda, Amerika ve Türkiye’den 5 tekne ile 25 kadın yelkenci, bir hafta boyunca Hisarönü Körfezi koylarında yelken açtılar.Marmaris Yat Limanı Hayyam Restaurant’ta gerçekleşen gala yemeğinde söz alan Neslihan Karayel; aynı pozisyonda olan kadınlar ve erkelerin fırsat eşitliğinin olmadığını vurgulayarak, özellikle çalışanlar için eşit ücret konusuna dikkat çekti. Dünyada ilk kez birkaç yıl önce sadece İzlanda’da aynı pozisyondaki kadın ve erkeğe eşit ücret verilmeye başlandığını belirten Karayel, “Çabamız kadınları özellikle kız çocuklarımızı güçlendirmek, fırsat eşitliğini sağlamak. Bu konuda öncelikli görev, biz kadınlara düşüyor. Dünyada bir değişim bekliyorsak, öncelikle kendimizden başlamalıyız.” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.