Uluslararası Keyifli Yaş Alma Fuar ve Kongresi için geri sayım başladı

Uluslararası Keyifli Yaş Alma Fuar ve Kongresi için geri sayım başladı

Fuar İzmir’de düzenlenecek olan Keyifli Yaş Alma Fuar ve Kongresi, sağlıklı yaş alma ile ilgili bir çok yeniliğe ev sahipliği yapacak.

Ünlü konukların katılımının yanı sıra Japonya ve Almanya gibi ülkelerden gelecek olan bilim adamları dünyada hızla artan yaşlı nüfus ile ilgili nasıl önlemler alınması gerektiğini konuşacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Fuar ve Kongrenin başkanlığını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Ege Üniversitesi Dahiliye Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek yapacak. Fuar ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek, Dünya’da ve Türkiye’de giderek ve hızla artan yaşlılık oranı, yaşlanma hızı, yaş almanın biyolojik, psikolojik, sosyal ve kültürel boyutlarının ele alınacağı fuar ve kongrenin önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Akçiçek “Günümüzde yaşlılığın her zaman hastalıklarla sınırlılıklarla ve bakım gerekliliği ile anıldığını görüyoruz, aslında yaşlılığın bu şekilde olmadığına inandığımız için Sağlıklı Yaşam Fuarını gerçekleştirmeye karar vermiştik. İlkini düzenlediğimiz fuarda gördüğümüz izdihama varan kalabalıkları göz önünde bulundurarak ikincisini düzenlemeye karar verdik” diye konuştu.

afis-008.jpg

3 kategoride düzenlenecek

Uluslararası Sağlıkla Yaş Alma Fuar ve Kongre Bilimsel Sekreteri, Ege Üniversitesi Geriatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevnaz Şahin ise “ Fuarda, yoga, zumba, nefes ve kahkaha kursları, ünlüler ile sohbetler gibi etkinlikler yer alacak, keyifli ve sağlıklı yaş almanın formülleri konuşulacak."Uluslararası İzmir Keyifli Yaş Alma Fuarı ve Kongresi", bilimsel, sosyal ve atölye çalışmaları olmak üzere 3 kategoride düzenlenecek” dedi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.