Uluslararası öğrenciler ülkelerine uğurlandı

Uluslararası öğrenciler ülkelerine uğurlandı

Ege Üniversitesi’nde eğitimlerini tamamlayan uluslararası öğrenciler ülkelerine uğurlandı

Ege Üniversitesi’nden eğitimlerini tamamlayan uluslararası öğrenciler için düzenlenen “Veda Töreni”nde konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak,  “Bugün Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan Ege Üniversitesi’nden mezun oluyorsunuz. Ülkemizin dünyanın dört bir yanındaki gönüllü elçilerisiniz. Ticarette ve kültürde,  akademide ve sanatta sadece kendi ülkelerinizin değil aynı zamanda Türkiye’nin de birer değerisiniz” dedi.

 Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın bursu ile Ege Üniversitesi ailesine katılan ve eğitimini başarı ile tamamlayan öğrenciler için  “Mezuniyet Töreni” düzenlendi.

Ege Üniversitesi Kültür Sanat Evi’nde düzenlenen törene, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Canan Fisun Abay, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar İzmir Koordinatörü Veysel Gündüz,   dekanlar, enstitü ve yüksekokul müdürleri, akademisyenler,  Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın bursu ile Ege Üniversitesi’nde eğitimlerine devam eden öğrenciler katıldı.

117 farklı ülkeden yaklaşık 1400 öğrenci

Törende konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  “Ülkemiz, gerek Cumhuriyet öncesi dönemde, gerekse Cumhuriyet döneminde pek çok uluslararası öğrenciye eğitim için kapılarını açmıştır. Ülkemize gelen öğrencilere burslar temin edilerek iyi bir eğitim almaları sağlanmıştır. Bu öğrenciler daha sonra ülkelerine dönerek hem kendi insanlarına hizmet etmekte, hem de Türkiye ile ülkesi arasında dostluk köprüsü kurmaktadır. Bu öğrencilerin, Türk yükseköğrenim sisteminin uluslararası nitelik kazanmasında önemli rol üstlendikleri bilinmektedir. Üniversitemizde,  Güney Amerika, Afrika, Asya ve Avrupa olmak üzere 4 farklı kıtadan, 117 farklı ülkeden yaklaşık 1400 öğrencimiz bulunuyor. Sahip olduğumuz bu çeşitlilik bilim üreten ve aktaran bir kurum olarak üniversitemizin en büyük zenginlik kaynaklarından birisi. Üniversitemizde, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın burslusu olan 550’nin üzerindeki öğrencimizden eğitim hayatını bitirerek mezun olmaya hak kazanan yaklaşık 160 öğrencimiz bulunuyor” diye konuştu.

“Sadece ülkelerinizin değil, Türkiye’nin de değerisiniz”

Öğrencilere seslen Rektör Prof. Dr. Budak, “Bugün Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan Ege Üniversitesi’nden mezun oluyorsunuz. Yeni bir yaşama adım atıyorsunuz. Sizler, ülkemizin dünyanın dört bir yanındaki gönüllü elçilerisiniz. Ticarette ve kültürde,  akademide ve sanatta sadece kendi ülkelerinizin değil aynı zamanda Türkiye’nin de birer değerisiniz. Uluslararası eğitim ve araştırmada kalitenin güvencesi sizlersiniz. Gönül elçilerimiz olarak kendi ülkeleriniz ile Türkiye arasındaki dostluk ve iş birliğinin güçlenmesinde büyük rol oynayacaksınız. Sizleri “Ege Üniversitesi Ailesinin Evladı” olarak, yeniliklere açık, araştıran, hedefleri ve hayalleri büyük bireyler olarak yetiştirdik. Kültürlerin beşiği ülkemizde, sayısız medeniyete ev sahipliği yapan Ege’de, sizleri ağırlamak bizim için büyük bir mutluluk ve gurur oldu. Nitelikli öğretim kadrosu, bilimsel araştırma ve eğitim kalitesi ile daha iyiye ulaşma yolunda attığı adımlarla bir dünya üniversitesi olan Ege Üniversitesi sizlerin varlığı ve katkıları ile bunu bir kez daha kanıtlamıştır” dedi.

Türkiye Mezunları Derneği

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar İzmir Koordinatörü Veysel Gündüz,  “Türkiye Cumhuriyetince 1992 yılında başlayan bir öğrenci projesiyle, eğitim seferberliğine ilk adım atıldı. 2012 yılında ise Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar ile bu eğitim seferberliği iyi bir ivme kazandı.1992’den bu yana yaklaşık 180 ülkeden 80 binden fazla öğrencimiz burs aldı. Türkiye bursları, bu 5 yıl içerisinde 150 ülkeden 27 bin 678 öğrenciyi ağırladı. Öğrencilerin mezun olduktan sonra da haberleşebilmesi ve bağlarını koparmaması için Türkiye Mezunları Derneği sürecini başlattık. Amacımız ülkelerimiz arasındaki ilişkileri pekiştirmek, iyileştirmek, siz mezunlarımız ile aramızdaki bağımızı güçlendirip canlı tutmayı sağlamak. Böylece Türkiye’deki mezunlarımızın ülkeler arasındaki gönül bağı, küresel boyutta korunmuş olacak” diye konuştu.

Tören sonunda diplomalarını alan Ege Üniversitesi Uluslararası Öğrencileri, kep attı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.