Umudun Sembolü Amina bebek!

Umudun Sembolü Amina bebek!

Türkiye’de ilk covid-19 vakalarının gündeme geldiği zaman sadece 30 cm boyunda ve 550 gram ağırlığında, Tınaztepe Galen Hastanesi’nde doğan Amina bebek sağlığına kavuşarak taburcu oldu. 

Doğduğunda sadece 30 cm boyunda ve 550 gram ağırlığında olan, beklenen doğum tarihinden tam 17 hafta erken, 23 haftalık olarak dünyaya gelen Amine bebek yaşama tutunmayı başardı. Tınaztepe Galen Hastanesi Çocuk Hastalıkları Doktoru Uzm. Dr. Burçin İşcan, Amina Bebeğin pandemi ile savaşın en yoğun olduğu zorlu süreci başarı ile atlattığını belirterek “Uzun bir yoğun bakım sürecinin sonunda sağlığına kavuşan bebeğimizin sağlıkla evine gitmesinin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi. Ülkemizde ilk Covid-19 vakalarının görülmeye başladığı dönemde dünyaya gelen küçük bebek, sokağa çıkma kısıtlamaları ve yenidoğan yoğun bakımlarda anne-baba ziyaretlerinin durdurulduğu dönemde yenidoğan yoğun bakımda anne babasının ziyaretlerinden uzak olarak büyüdü. 

“Dünya çapında can kayıplarını çok hızlı bir şekilde yaşandığı bu dönemde, Amina bebeğin sağlığına kavşarak taburcu olması hepimize çok büyük moral ve mutluluk oldu” diyen İşcan, pandemi döneminde bebeklerini ziyaret edemeyen ailelere telefonla bilgi verdiklerini ve fotoğraf çekerek ailelere ilettiklerini belirtti. İşcan;  “Amine bebek pandemi sürecinde bizim için umudun sembolü oldu. Hayat devam ediyor ve güzellikler gelişiyor. Bebeğimize sağlıklı uzun bir ömür diliyoruz, o çok güçlü bir çocuk.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.