Üniversite öğrencisi, Elon Musk’ı reddetti

Üniversite öğrencisi, Elon Musk’ı reddetti

Elon Musk, özel jetinin izlenmesi için algoritma geliştiren ve uçağın konumlarını sosyal medya hesabında paylaşan üniversite öğrencisi Jack Sweeny'ye hesabı kapatması için 5 bin dolar teklif etti. Sweeny, Musk'ın 5 bin dolar teklifini reddetti.

Florida Üniversitesi 1'inci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Jack Sweeny, milyarder iş insanı Elon Musk'ın özel jetini izlemesini sağlayan bir algoritma geliştirdi. Sweeny'nin, geliştirdiği algoritma sayesinde elde ettiği özel jetin konum bilgilerini sosyal medya hesabından paylaşmasının ardından Musk, özel jetinin izlenmesinin “güvenlik endişesine” neden olduğunu söyledi.

4484253.jpg

Musk, sosyal medya üzerinden, “Bir deli tarafından vurulma fikrinden hoşlanmıyorum” açıklamasında bulunarak, Sweeny'ye hesabını kapatması için 5 bin dolar teklif etti. Sweeny ise “Uçağının takip edilmesinin Musk'ın ne iş yaptığını ortaya çıkaracağını biliyordum" ifadelerini kullanarak, Musk'ın 5 bin dolar teklifini reddettiğini ve hesabını kapatmak için 50 bin dolar istediğini açıkladı.

Sweeny ayrıca, teklifine cevap bekleyene kadar daha fazla izleme için algoritma oluşturmaya devam edebileceğini çünkü insanların bu duruma oldukça fazla ilgi gösterdiğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.