Üniversitede doğru tercih nasıl yapılır?

Üniversitede doğru tercih nasıl yapılır?

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tanıtım Direktörü Diledi Kazan Aksoy, ‘doğru tercih’ için önerilerini paylaştı.

Tercih yapmadan önce geniş çaplı bir araştırma yapmanın ve profesyonel destek almanın önemine dikkat çeken İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tanıtım Direktörü Diledi Kazan Aksoy, üniversite ve bölüm seçiminin tüm hayatı etkileyecek çok önemli bir eşik olduğunu hatırlattı. Aksoy, “Gidebileceğiniz potansiyel üniversiteleri belirleyin ve her birini detaylıca inceleyin, karşılaştırma yapın. Üniversitenin bölümlerini, öğretim kadrosunu, akademik olanaklarını, mezunların iş bulma durumunu ve genel atmosferini değerlendirin. Tercihleri; puana göre değil, başarı sırasına göre yapın. Ancak çok istediğiniz bölümü, sırf başarı sırası düşük diye en alta da yazmayın. Uzmanından görüş ve tavsiye almadan tercihte bulunmayın” diye konuştu.

diledi-kazan-aksoy-001.jpg

FARKLI DÜŞÜNCELER OLABİLİR

Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu süreçte, herkesin farklı düşünceleri, tercihleri olabilir. Arkadaşlarınızla konuşun, birbirinize güç verin. Bu, gayet doğaldır. Ancak son kararı her zaman kendinize göre verin. Etki altında kalmayın. Ailenizin fikirlerini ve tecrübelerini de önemseyin. Üniversitenin konumunu, öğrenim ücretlerini, burs imkanlarını da göz önünde bulundurun. Mezunların başarılarına ve akademisyenlerin niteliklerine göz atmak, size üniversitenin akademik kalitesi ve mezunlarının iş bulma düzeyi hakkında bilgi verecektir.”

KAMPÜSÜ GÖRMEDEN TERCİH YAPMAYIN

İmkan olması durumunda üniversite kampüsünün tercih öncesinde mutlaka gezilmesi gerektiğini ifade eden Aksoy, “Seçmeyi düşündüğünüz üniversitenin dersliklerini, laboratuvarlarını ve stüdyolarını görün. Üniversitenin öğrencileriyle ve akademisyenleriyle görüşün. Çift anadal ve yandal programlarını, yabancı dil olanaklarını ve yurt dışı imkanlarını araştırmayı unutmayın. Üniversitenin sosyal olanaklarını değerlendirin; öğrenci kulüplerini, sportif ve sanatsal faaliyetleri detaylıca inceleyin. Üniversitenin staj ve iş imkanlarını, sektörel bağlantılarını, teknolojik donanımlarını da araştırın” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.