Ünlü besteci vefat etti!

Ünlü besteci vefat etti!

Ses sanatçısı Onur Akay, ünlü besteci Ekrem Yeşilada’nın vefat ettiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın tarafından da türküsü okunmuş ünlü bestecinin vefat ettiğini, Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay Instagram adresinden duyurdu. Akay, “Bir mendil aldım dereden” türküsü öksüz kaldı! Halk müziğimizin bu unutulmaz türküsünün söz yazarı ve bestecisi Ekrem Yeşilada, dün tedavi gördüğü Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin yoğun bakım servisinde, 86 yaşında hayata veda etti. “Bir mendil aldım dereden” isimli türkü, saz çalıp türkü söylemesiyle bilinen Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın tarafından da okunmuş ve klip çekilmişti.” İfadelerini kullandı.
LEFKOŞA’DA DEFNEDİLDİ!
Cenazesi ile ilgili bilgileri de paylaşan Onur Akay şöyle devam etti:
“Yeşilada’nın cenazesi, 23.10.2017 tarihinde Lefkoşa İsmail Safa Camii’nde kılınan öğle namazını müteakiben, Lefkoşa Kabristanı’na defnedildi. Kıbrıs’ta müzik ve edebiyatın gelişmesi için önemli çalışmalarda bulunan değerli bestecimizi,  mekânı cennet olsun inşallah.”
EKREM YEŞİLADA KİMDİR?
28 Mayıs 1931 yılında Gönyeli’de doğan Ekrem Yeşilada’nın, Gönyeli İlkokulu’nda başladığı öğrenim hayatı, Lefkoşe Koleji ve ardından İstanbul Yüksek İktisat ve Ticaret Okulu Dış Ticaret-Konsolosluk Bölümü’nden mezun olmasıyla tamamlandı. 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kuruluşu ile birlikte, Yeşilada öğretmenlikten ayrılarak, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçiliği’nde konsolos olarak göreve başlamıştı. Çok sayıda ünlü bestesi olan Ekrem Yeşilada’nın eserleri, ünlü isimler tarafından okunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.