Ünlü Yönetmen Hz. Muhammed Filmini Yorumladı

Ünlü Yönetmen Hz. Muhammed Filmini Yorumladı

Osman Sınav Hz. Muhammed filmini yorumladı.

Yönetmenliğini Mecid Mecidi'nin üstlendiği ve İslamiyet ile ilgili en iddialı yapım olmayı hedefleyen filmin galası, geniş katılımla Kanyon AVM'de yapıldı.

"PÜRÜZSÜZ BİR FİLM"

Yapımcı ve yönetmen Osman Sınav İranlı yönetmen Mecid Mecidi'yle dost olduklarını ve filmin setini çekimlerden önce ziyaret ettiğini bildirdi.

Filmi daha önce kısmen izlediğini anlatan Sınav, şöyle konuştu:

"Çok anlamlı ve güzel bir iş, olağanüstü bir film oldu. Mecidi'nin bakışını, hikayeyi değerlendirme şeklini ve çekimlerini beğendim. Peygamber'in gelişini, vahyin ne şartlarda indiğini o kadar güzel anlatıyor ki o duyguyu çok iyi geçiriyor izleyenlere. Uzun yıllar çalıştı. Sinema tarihi açısından ve tüm dünya insanlığı için çok değerli bir film oldu. Bilgim dahilinde, spekülasyon yapılacak bir film de değil. Şüpheye yer bırakmayan, pürüzsüz bir film."

''BÜTÜNCÜL OLARAK BAKARAK FİLMİ BEĞENDİM''

İlahiyatçı, yazar ve akademisyen Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu da daha önce filmi izlediğini aktararak, iletişim çağında dünya şartlarına uygun hareket edilmesi gerektiğini dile getirdi.

İslamofobinin çok yaygın olduğunu vurgulayan Hatipoğlu, "Bizim Hz. Muhammed'i çok iyi takdim etmemiz gerekir. İnsanlığın kurtarıcısı olan Hz. Peygamber, bu filmde çocukluğu anlatılmış. İslami hassasiyetlere dikkat edilmiş. Bazı konularda hassas davrananlar olabilir ama ben konuya bütüncül olarak bakıyorum. Filmi beğendim." ifadelerini kullandı.

İKİ YIL ÖNCE İSLAM'I SEÇEN ELLES DE ORADAYDI

İki yıl önce İslam'ı seçen Alman oyuncu Wilma Elles, yaptığı açıklamada, Almanya'da "İslam Bilimleri" okuduğunu belirterek, İslam hakkında çok önceleri araştırma yapmaya başladığını söyledi.

Hz. Muhammed'in hayatının anlatılmasından dolayı duyduğu mutluluğu ifade eden Elles, "Evrensel bir film. Çok iyi araştırılması gereken, çok zor bir görev. Çünkü izleyenler bütün detaylara çok dikkat edecektir. Filmden çok şey öğreneceğiz İslam hakkında. Sadece şimdi değil, bundan 50-60 yıl sonra da değerli bir film olacaktır." diye konuştu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.