UNUTMA,UNUTTURMA!!!

UNUTMA,UNUTTURMA!!!

Azerbaycanda yaşanan acı rusyanın yaptığı katliyamın yıl dönümü yaklaşırlen Dr Bekir AYAZ bir açıklamada bulundu.

Yaklaşık 20 yıl önce kardeş ülke Azerbaycan'da 20 Ocak 1990 yılında bağımsızlık mücadelesi verilerek bir kahramanlık destenı sergilenmiştir.
Halk "Ya istiklal Ya Ölüm "diyerek evlerini terk etmiş ve mücadele için sokaklara inmişlerdir.Sokaklarda Türkün esaret altında olmayacağını hiç bir boyunduruk altınya yaşamını sürdüremiyeceğini,göklere çekilen bayrağın bir daha inmeyeceğini tüm dünyaya göstermişlerdir.
Sovyet Ordusu 20 Ocak 1990 tarihinde Bakü'ye girişi 88 yılında Karabağda Ermeni çetelerinin kendi egemenliğine almak ve kontrollerini sağlamak adı altında yapılan harekete Azerbaycan halkı canından vazgeçerek gelecek nesiller için önce vatan diyerek giriştiği ve Moskova 'dan ayrılma mücadelesi çok önemli bir dönemeçtir.
30 bin kişilik Sovvet ordusu Bakü başta olmak Azerbaycanın diğer bölgelerine tankla girmiş resmi açıklamalara göre 130 Azeri Türkü şehit ederek katlettirmişlerdir.Bu katliyamda 700 yaralı ve 841 vatandaşımızda Sovyet askeri tarafından tutuklanarak göz altına alınmış,5 kişi kaybolarak akibetleri hakkında bilgi elde edilememiştir.
Bu kutlu yürüyüşe ve bağımsızlık savaşına katılarak şehit olanların naaşları törenle defnedilmiştir.Defin yerlerine  'Şehitler Hibayeni ' ismi verilmiştir.
Silahsız ve Masum sivillerin katledildiği YANVAR katliyamı Azerbaycan bağımsızlık mücadelesinin timsali olarak tarihin sayfalarında Şan ve şerefle yerini almiştır.
Sözde insan haklarını savunan batılılar evlerinden yurtlarından yaka paça sürüklenerek kapı dışarı edilen derme çatma çadırlarda yaşamaya terk edilen Azeri Türklerin sessiz çığlıklarını malesef duymamışlardır.
Azerbaycan'da mucize ve onurlu direnişiyle Yanvar Katliyamını bağımsızlık ile taçlandırsalarda bizlerin yüreğimize ve yüzümüze yansıyacak tek şey acı olacak.Bu acıyı ancak Rus ve Ermeni katliyamına tanık olan Bir Azeri Türkü hissedebilir.
Biz Türkler Acınacak bir millet değiliz.
Ey Türk evladı !
Başta analarımız bacılarımız ve kadınlarımız olmak üzere,genç kızlarımıza geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza yapılanları UNUTMA,UNUTTURMA!!!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.