Urla 30 Ağustos Zafer Bayramının 95. yıl dönümünü kutladı

Urla 30 Ağustos Zafer Bayramının 95. yıl dönümünü kutladı

Tarihi şanlı zaferlerle dolu olan Türk Milletinin varoluş mücadelesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramının 95’inci yıl kutlamaları Urla Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti.

Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.Törene, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Albay Erol Çevik, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla Cumhuriyet Başsavcı Tuncay Çelik, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti temsilcileri, Sivil Toplum Kurumları ve Urla Halkı katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Piyade Üsteğmen Hulusi Orhan Toprak: “Vatanın savunulması ve milletin bağımsızlığı uğurundaki azim ve kararlılığın en önemli göstergelerinden birisi olan 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos’ta Türk Ordusunun zaferi ile sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 95.yılını kutlamanın gururu içerisindeyiz. Mustafa Kemal ve onun dava arkadaşları bağımsızlık meşalesini yakarak “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla aydınlığa giden yolu aralamışlardır. Bizlerde o kahramanların torunları olarak devraldığımız meşaleyi sonsuza kadar taşıyacağız. Yeterki birlik ve beraberlik içersinde olalım” dedi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından Yıldıztepe Şehitliği ziyaret edilerek, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Albay Erol Çevik ve Belediye Başkanı Sibel Uyar tarafından çelenk bırakıldı. Kutlamalar Urla Kaymakamlığında gerçekleştirilen tebrikat kabulü ve kokteyl ile son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.