Urla Belediyespor minikleri Pazar günü sahada

Urla Belediyespor minikleri Pazar günü sahada

İzmir, Aydın, Manisa ve ilçelerinden 15 takımın mücadele ettiği deplamlanlı Ege Cup U11 ve U12 Ligi’nde Urla Belediyespor 14 Ocak Pazar günü ilk maçlarına çıkacak.

12 Eylül Stadı’nda saat 10.30’da başlayacak maçlarda Urla Belediyespor rakip olarak Karşıyaka Spor Kulübü sporcularını ağırlayacak.

Türkiye’de ilk kez bu yaş grubunda bir deplasmanlı turnuva düzenleniyor. 2 ay sürecek karşılaşmalarda Urla Belediyespor,  İzmir Pınargücüspor, Karşıyaka, Manisa Murat Germenspor, Saruhanlı Belediyespor takımları ile mücadele edecek.

Süper Lig ekibi de var

Yerel liglerde az takım ve az maç oynanmasından dolayı farklı bir platformda alternatif bir lig olarak düzenlenen ve Süper Lig ekibi Teleset Mobilya Akhisarspor, TFF 1.Lig ekibi Grandmedical Manisaspor, TFF 2.Lig ekipleri Bucaspor, Karşıyaka ve TFF 3.Lig ekibi Manisa Büyükşehir Belediyespor olmak üzere Aydın, İzmir ve Manisa Amatör Liglerinde mücadele eden takımların alt yapı ekipleri ile mücadele edeceği Ege Cup U11-12 Ligi'nde; Aydın Yıldızspor, Bucaspor, Caner Petrol Salihlispor, Grandmedical Manisaspor, İzmir DSİ, İzmir Pınargücüspor, Karşıyaka, Kuşadası Küçükadaspor, Manisa Büyükşehir Belediyespor, Manisa Murat Germenspor, Saruhanlı Belediyespor, Urla Belediyespor, Teleset Mobilya Akhisarspor, Turgutlu Egespor ve Turgutlu Egelispor takımlarının mücadele edecek.

Uyar: Çocuklarımıza başarılar

Ligin kurulmasına ise İzmir Pınargücüspor Altyapı Sorumlusu Yalçın Akdemir öncülük etti. Turnuva ile Futbol oynayan çocukların daha fazla maç oynayarak tecrübe edinmeleri, deplasman tecrübesi kazanmaları, daha sosyal bir yaşamlarının yanı sıra, yeni arkadaşlıklar kazanmaları amaçlanıyor.

3 grupta çift devreli lig usulü oynanacak maçlarda gruplarında ilk iki sırayı alan 6 ve en iyi 2. olan 2 takımın 8'li final grubuna kalacağı karşılaşmalara katılacak.  Maçlar U11'de 2 x 25, U12'de ise 2 x 30 dakika oynanacak.

Kısa bir süre önce kuruluşuna öncülük eden Urla Belediyespor Kulübü miniklerine başarı dileyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, “Bizler için en önemli amaç çocuklarımızın yaygın biçimde spor yapması. Değişik branşlarda önemli sayıda çocuğumuzu bedenen ve ruhen gelişmelerine katkıda bulunmak istiyoruz. Bu turnuvaya katılacak 11 ve 12 yaş çocuklarımıza tüm Urla’nın desteğini bekliyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.