“URLA ZEYTİN AŞKI SEMPOZYUMU”

“URLA ZEYTİN AŞKI SEMPOZYUMU”

“URLA ZEYTİN AŞKI SEMPOZYUMU” Köstem Zeytinyağı Müzesi’nde yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV) ve Köstem Zeytinyağı Müzesi, Zeytin Dostu Derneği ve Butik Zeytin ve Zeytinyağı Üreticileri Derneği katkıları ve işbirliğiyle düzenlenecek “URLA ZEYTİN AŞKI SEMPOZYUMU” Köstem Zeytinyağı Müzesi’nde yapılacak.

Kadim dost zeytin ağacını ve zeytinyağını “Urla Zeytin Aşkı” sempozyumu ile Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV) gündeme taşıyor.

Sempozyum, “Geçmişten Geleceğe Kadim Dost: ZEYTİN AĞACI” ve “Zeytin ve Zeytinyağının Sağlık, Sosyal ve Toplumsal Açıdan Önemi” oturum başlıklarıyla 29 Şubat 2020 tarihinde düzenlenecek.

İzmir’in Urla ilçesinde zeytin ve zeytinyağının tüm yönleri sempozyumda, bilimsel ve üretici yönünden değerlendirilerek, ele alınacak.

Sempozyum, Köstem Zeytinyağı Müzesi Kurucusu Doç. Dr. Levent Köstem, Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı Genel Başkanı Aytekin Tunus ve Urla Kaymakamı Önder Can ve İzmir Milletvekili Prof.Dr. Kamil Okyay Sındır’ın açılış konuşmaları ile başlayacak.

Sempozyumun “Geçmişten Geleceğe Kadim Dost: ZEYTİN AĞACI” oturumunu CHP İzmir Milletvekili ve Yüksek Ziraat Mühendisi Prof. Dr. Kamil Okyay yönetecek. Oturumun konuşmacıları ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Diler ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mücahit Taha ÖZKAYA, Eski Kültür Bakanı Prof. Dr. Suat Çağlayan olacak.

“Zeytin ve Zeytinyağının Sağlık, Sosyal ve Toplumsal Açıdan Önemi” başlıklı ikinci oturumu CHP 24. 25. ve 26. dönem Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir yönetecek. Bu bölümün konuşmacıları, Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Eren AKÇİÇEK, Zeytinyağı Üreticisi ve TEVOO Butik Zeytin Ve Zeytinyağı Üreticileri Derneği Başkanı Atilla Totoş ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fügen Durlu Özkaya olacak.

Sempozyumda ele alınacak konular:

  • Geçmişten Günümüze Zeytinyağı Kültürü ve Müzecilik
     
  • Yeni Bakış Açısıyla Dünya ve Ülke Zeytinciliği Ve Zeytinyağcılığı
     
  • Zeytinin Kültürel, Sanatsal Ve Toplumsal Açıdan Önemi
     
  • Zeytinyağı Bizi Daha Sağlıklı Yapar mı?
     
  • Zeytinyağı ile İlgili Yapılan Çalışmalar
     
  • Zeytinyağının Sağlığımız Üzerine Etkileri
     
  • Gastronomi Açısından Zeytin ve Zeytinyağının Önemi 

Bilge zeytin ağacının ve zeytinyağının yüzyıllık serüveni “Urla Zeytin Aşkı Sempozyumu” ile Köstem Zeytinyağı Müzesinde 29 Şubat Cumartesi günü 12.30 – 17.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.